Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler
6 adet enginar (taze enginar)
1 Kavanoz Garnitür(bezelye,patates,havuç konservesi)
3 adet taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker
tuz
1 su bardağı su
Hazırlanışı
Taze soğanları halka halka doğranarak yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek soğanlar yumuşayana kadar kavrulur.
Soğanlar kavrulurken enginarlar kararmaması için limonla ovalayıp tencereye dizilir. 
soğanları  içine karnitür ilave edilir 1-2 dakika kavrulur.
Üzerine patates,bezelye ve havuç garnitürü suyunu süzüp yıkadıktan sonra enginarların içine ilave edilir.
Şeker, Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. 1 su bardağı sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.


Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Açıklama Kısa Süre Sonra