Lezzetli
yemekler
·
Yemeklerinize Sıcak su ilave edin. Böylelikle
lezzetini yok etmezsiniz.
Temiz
ve mikropsuz sebzeler
·
Sebzelerinizi
soğuk suda yıkadıktan sonra biraz sirkeli suda bekletin daha temiz ve
mikropları kırılmış olur
Beyaz ve kırılmayan pirinçler
·
Pilavlarınızın
kırılmaması ve tane tane olması için su ilave etmeden önce pirinç’in içine tuz
ilave edip biraz kavurun. Beyaz olmasını istiyorsanız birkaç damla limon suyu
ilave edin.
Acısız patlıcan
·
Patlıcanlarınızın
acı olmaması ve daha lezzetli olması için tuzlu suda 10-15 dakika bekletin ve
daha sonra üzerine tuz serperek havlu kağıdın üzerinde bekletin.
Leziz yemekler
·
Yemek pişirirken
yüksek ateşte pişirin kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin daha lezzetli
olacaktır.
Çabuk pişen soğan
·
Soğanların
çabuk kavrulması için içerisine tuz ilave edin.
Kokusuz taze fasulye
·
Taze Fasulyeleri
dondurucuda beklettiyseniz pişirirken buzdolabı kokusu olmaması için bir
taşımlık kaynatın.
Asma yaprakların saklaması
·
Asma yapraklarınızı
salamura yapmadıysanız taze olarak alıp tencerenin içerisine su ilave edip rengi
değişene kadar suda haşlayın sonra soğuyunca buzdolabı poşetinize koyup
dondurucuda bekletebilirsiniz.
Sütü taşırmayalım
·
Süt pişerken
taşmaması için tencerenin içerisine çay kaşığı koyun.
Kokusuz eller
·
Ellerinize
sinen sarımsak balık kokusunu çıkarmak için kokan parmaklarınızı kullandığınız
bıçak ile birlikte suyun altında yıkayın. Metal bıçak kokuyu alacaktır. Ellerinizi
limonla ovalamakta bir yöntemdir.
Kolay soyulan yumurta
·
Yumurtalarınızı
kolay soymak için piştikten sonra soğuk suda tutun. Çatlamaması içinde pişirme
suyunun içerisine sirke ilave edin.
Kararmayan
patates
·
Soyulmuş patateslerinizin kararmaması
için kasenin içerisine su ve biraz tuz ilave edin.
Köftelik ekmek
saklama yöntemi
·
Bayatlamış olan ekmekleri dondurucuya
koyabilirsiniz daha sonra köfte yaparken kullanabilirisiniz.
Uzun ömürlü salça saklama
·
Kullandığınız
salçaların bozulmaması için yağda hafif kavurup ve cam kapta üzerini düzleyerek
biraz zeytin yağı ilave edebilirsiniz. Böylelikle uzun süre üzeri küflenmeden
kullanabilirsiniz.
Reçeller şekerlenmesin
Reçel yaparken meyveleri iyice yıkayalım
ve pişirirken tahta kaşık ile karıştıralım. Şekerlenmeyi önlemek için limon
tuzu veya limon suyu kullanabilirsiniz. Pişirirken köpük oluşmaması ve parlak reçel görünümü elde etmek için çok az
tereyağı ilave edebilirsiniz.
Çabuk pişen soğan
Çabuk pişen soğan
· Soğanların çabuk kavrulması için içerisine tuz ilave edin.
Kabaran kekler
Salyasız bamya
· Bamya pişirirken salyasını bırakmaması için kaynama suyunun içine yarım limon sıkmanız yeterli olacaktır.
Kabaran kekler
· Kekinizin kabarması için yumurtanın ve margarinin oda sıcaklığında olmalı.
0 Yorumlar