Lezzetli yemekler
·         Yemeklerinize Sıcak su ilave edin. Böylelikle lezzetini yok etmezsiniz.

Temiz ve mikropsuz sebzeler
·         Sebzelerinizi soğuk suda yıkadıktan sonra biraz sirkeli suda bekletin daha temiz ve mikropları kırılmış olur

Beyaz ve kırılmayan pirinçler
·         Pilavlarınızın kırılmaması ve tane tane olması için su ilave etmeden önce pirinç’in içine tuz ilave edip biraz kavurun. Beyaz olmasını istiyorsanız birkaç damla limon suyu ilave edin.

Acısız patlıcan
·         Patlıcanlarınızın acı olmaması ve daha lezzetli olması için tuzlu suda 10-15 dakika bekletin ve daha sonra üzerine tuz serperek havlu kağıdın üzerinde bekletin.

Leziz yemekler
·         Yemek pişirirken yüksek ateşte pişirin kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin daha lezzetli olacaktır.

Çabuk pişen soğan
·         Soğanların çabuk kavrulması için içerisine tuz ilave edin.

Kokusuz taze fasulye
·         Taze Fasulyeleri dondurucuda beklettiyseniz pişirirken buzdolabı kokusu olmaması için bir taşımlık kaynatın.

Asma yaprakların saklaması
·         Asma yapraklarınızı salamura yapmadıysanız taze olarak alıp tencerenin içerisine su ilave edip rengi değişene kadar suda haşlayın sonra soğuyunca buzdolabı poşetinize koyup dondurucuda bekletebilirsiniz.

Sütü taşırmayalım
·         Süt pişerken taşmaması için tencerenin içerisine çay kaşığı koyun.

Kokusuz eller
·         Ellerinize sinen sarımsak balık kokusunu çıkarmak için kokan parmaklarınızı kullandığınız bıçak ile birlikte suyun altında yıkayın. Metal bıçak kokuyu alacaktır. Ellerinizi limonla ovalamakta bir yöntemdir.

Kolay soyulan yumurta
·         Yumurtalarınızı kolay soymak için piştikten sonra soğuk suda tutun. Çatlamaması içinde pişirme suyunun içerisine sirke ilave edin.

Kararmayan patates
·         Soyulmuş patateslerinizin kararmaması için kasenin içerisine su ve biraz tuz ilave edin.
Köftelik ekmek saklama yöntemi
·         Bayatlamış olan ekmekleri dondurucuya koyabilirsiniz daha sonra köfte yaparken kullanabilirisiniz.

Uzun ömürlü salça saklama
·         Kullandığınız salçaların bozulmaması için yağda hafif kavurup ve cam kapta üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave edebilirsiniz. Böylelikle uzun süre üzeri küflenmeden kullanabilirsiniz.


    Reçeller şekerlenmesin

    Reçel yaparken meyveleri iyice yıkayalım ve pişirirken tahta kaşık ile karıştıralım. Şekerlenmeyi önlemek için limon tuzu veya limon suyu kullanabilirsiniz. Pişirirken köpük oluşmaması ve parlak reçel görünümü elde etmek için çok az tereyağı ilave edebilirsiniz.

Çabuk pişen soğan

·         Soğanların çabuk kavrulması için içerisine tuz ilave edin.

Salyasız bamya


·         Bamya pişirirken salyasını bırakmaması için kaynama suyunun içine yarım limon sıkmanız yeterli olacaktır.

Kabaran kekler


·         Kekinizin kabarması için yumurtanın ve margarinin oda sıcaklığında olmalı.