Revani Tatlısı
Kek için malzemeler;
- · 3 yumurta
- · 1 çay bardağı şeker
- · ½ su bardağı sıvıyağ (1 çay bardağı )
- · 1 su bardağı yoğurt
- · 1 su bardağı irmik
- · 1 su bardağı un
- · 1 paket vanilya
- · 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- · 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Süslemek için ;
Fıstık tozu
Hazırlanışı;
1. Öncelikli olarak şerbeti hazırlayalım. Şerbet için su ve
şekeri tencerede kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu ilave edip 1-2
dakika kadar kaynatalım. Daha sonra soğuması için ocaktan alalım. Şerbet
soğurken kek’i yapalım.
2. Yumurtayı ve Şekeri mikser yardımıyla beyazlaşana kadar
çırpalım.
3. Daha sonra sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave edip çırpmaya
devam edelim.
4. Son olarak Un, vanilya, kabartma tozu ilave edip çırpalım.
5. Yağlamış olduğumuz borcam ya da kek kalıbına kek malzemeleri
dökelim.
6. 175 derecede 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir.
7. Pişen kek 1-2 dakika dinlendikten sonra dilimleyip üzerine
soğuk şerbeti yavaş yavaş dökelim.
Afiyet olsun.
Püf noktalar
·
Kek sıcak ,Şerbet soğuk
olmalıdır.
·
Malzemeler oda sıcaklığında
olursa kek iyi kabarır
Öneriler
Aromalı yapmak isterseniz limon veya portakal kabuğu sıvı
karışımına ilave de edebilirsiniz.
0 Yorumlar