Revani Tatlısı

Kek için malzemeler;
  • ·        3 yumurta
  • ·        1 çay bardağı şeker
  • ·        ½ su bardağı sıvıyağ (1 çay bardağı )
  • ·        1 su bardağı yoğurt
  • ·        1 su bardağı irmik
  • ·        1 su bardağı un
  • ·        1 paket vanilya
  • ·        1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
  • ·        3 su bardağı şeker
  •       4 su bardağı su

      Süslemek için ;
 Fıstık tozu

Hazırlanışı;
1.     Öncelikli olarak şerbeti hazırlayalım. Şerbet için su ve şekeri tencerede kaynatalım. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu ilave edip 1-2 dakika kadar kaynatalım. Daha sonra soğuması için ocaktan alalım. Şerbet soğurken kek’i yapalım.
2.     Yumurtayı ve Şekeri mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpalım.
3.     Daha sonra sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave edip çırpmaya devam edelim.
4.     Son olarak Un, vanilya, kabartma tozu ilave edip çırpalım.
5.     Yağlamış olduğumuz borcam ya da kek kalıbına kek malzemeleri dökelim.
6.     175 derecede 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirilir.
7.     Pişen kek 1-2 dakika dinlendikten sonra dilimleyip üzerine soğuk şerbeti yavaş yavaş dökelim.

Afiyet olsun.

               Püf noktalar
·        Kek sıcak ,Şerbet soğuk olmalıdır.
·        Malzemeler oda sıcaklığında olursa kek iyi kabarır
Öneriler
Aromalı yapmak isterseniz limon veya portakal kabuğu sıvı karışımına ilave de edebilirsiniz.