Malzemeler
200
gram kıyma
1
adet soğan
2
yemek kaşığı kısırlık bulgur
2
yemek kaşığı domates salçası
2
yemek kaşığı sıvı yağ
2
yemek kaşığı un
2-3
diş ezilmiş sarımsak
Karabiber
Pul
biber
Kırmızıbiber
Hazırlanışı
Derin
bir kase’ye kıyma, sarımsak, bulgur,tuz, pul biber, karabiberi ilave ederek
yoğuralım. Yoğurduğumuz kıymaları küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. Tepsiye
un ilave edip küçük yuvarlak haline getirdiğimiz köfteleri una bulayalım.
Patatesleri küp küp doğrayıp suyun içinde bekletelim. Soğanları, kırmızıbiberi
küçük küp halinde doğrayın ve sıvı yağda kavurun soğanlar pembeleşince
içerisine salça, tuz ve küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin. Birkaç
dakika kavurun. Üzerine sıcak su ilave edelim. Su kaynamaya başlayınca una
bulanmış olan köfteleri tencerenin içine dikkatlice ilave edelim. Yaklaşık
25-30 dakika kısık ateşte pişirebilirsiniz. Suyu azalırsa sıcak su ilave
edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar