Malzemeler
1 kg kanat
Çıtır Pane harcı
1 yumurta
Hazırlanışı
Tavukları soğuk suyla yıkayın ve
süzgece alın. Yumurtayı geniş kase ye koyup çırpın. Başka bir kapta Pane
harcını dökün. Tavukları teker, teker önce yumurtaya sonra Pane harcına bulayıp
bir tabağa dizin ve bekletin.(Böylece tavukların üzerindeki Paneler kızartırken
kabuk oluşturup dağılmasını önlemiş olacaksınız.)Kızartma tavasına bolca sıvı yağ
ilave edip yüksek ateşte kızdırın. Tavuklar kızgın yağda altın rengi olana
kadar kızartın. İçerisinden bir tane alıp pişip pişmediğini kontrol edin eğer
pişmemişse birkaç dakika daha kızartın. Kızarttığınız kanatları, kağıt havlunun
üzerine alıp, yağını süzdürün ve sıcak olarak servis yapın.
Tavukların yanına ben patates cipsi
yaptım. İsterseniz sizde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar