Patlıcan Musakka
Malzemeler
4 tane patlıcan
3 tane orta boy patates
3 tane yeşil ve kırmızı biber
1 tane kuru soğan
250 gram kıyma
1 tane domates ve 1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağı (margarin)
Tuz, karabiber
2 su bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı

  1. Patlıcanları alacalı soyup önce dörde bölüp sonra bir parmak kalınlığında halka halinde doğrayıp acısının gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Yeşil ve Kımızı biber,Patatesleri küp küp doğrayıp suda bekletiyoruz.
  3. Bir tavaya sıvı yağ ve margarin koyup yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  4. İçine kıymayı, biberi ilave edip tekrar kavurun.
  5.  Rendelenmiş Domatesi, tuzunu, domates salçasını koyup kavuruyoruz.
  6.  Daha sonra suda bekletmiş olduğumuz patlıcan,biberleri ve patatesleri kurulayıp bol yağda kızartalım.
  7. Patlıcanları ve patatesleri tencereye dizip üzerine kıymalı harçtan ilave edin.
  8. Bütün malzemeleri bir kaşık yardımı ile karıştıralım ve üzerine 1 bardak kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.(bir taşımlık kaynatmanız  yeterli olacaktır.)

Afiyet olsun.