Patlıcan
Musakka
Malzemeler
4
tane patlıcan
3
tane orta boy patates
3 tane yeşil ve kırmızı biber
1
tane kuru soğan
250
gram kıyma
1
tane domates ve 1 yemek kaşığı domates salçası
3
yemek kaşığı tereyağı (margarin)
Tuz,
karabiber
2
su bardağı su
Kızartmak
için sıvı yağ
Hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyup önce dörde bölüp sonra bir parmak kalınlığında halka halinde doğrayıp acısının gitmesi için tuzlu suda bekletiyoruz.
- Yeşil ve Kımızı biber,Patatesleri küp küp doğrayıp suda bekletiyoruz.
- Bir tavaya sıvı yağ ve margarin koyup yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- İçine kıymayı, biberi ilave edip tekrar kavurun.
- Rendelenmiş Domatesi, tuzunu, domates salçasını koyup kavuruyoruz.
- Daha sonra suda bekletmiş olduğumuz patlıcan,biberleri ve patatesleri kurulayıp bol yağda kızartalım.
- Patlıcanları ve patatesleri tencereye dizip üzerine kıymalı harçtan ilave edin.
- Bütün malzemeleri bir kaşık yardımı ile karıştıralım ve üzerine 1 bardak kadar sıcak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.(bir taşımlık kaynatmanız yeterli olacaktır.)
Afiyet olsun.
0 Yorumlar