ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Malzemeler
500 g taze barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı
Barbunyalarınız
kuru ise bir gece önceden suda bekletebilirsiniz. Eğer taze barbunya aldıysanız
bekletmenize gerek kalmayacak.
Öncelikle
tencerenin, içine barbunyalarımızı alalım üzerini biraz geçecek kadar (1 litre
) su ilave edelim ve 10 dakika kadar kaynatalım böylelikle siyah suyunu
bırakmasınız sağlıyoruz. Daha sonra kara suyu döküp barbunyayı süzgece alıyoruz.
Barbunyalar haşlanırken soğanlarımızı ve sarımsağımızı yemeklik olarak
doğrayalım. Tencereye zeytinyağımızı ilave edip soğan ve sarımsağımızı
pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavuralım.(çabuk kavrulması için bir çay
kaşığı tuz ilave edebilirsiniz).Soğanlar kavrulurken havuçları ince halkalar
halinde veya küçük küpler halinde doğrayabilirsiniz, soğanlar yumuşadıktan ve
pembeleştikten sonra havuçlarımızı ilave edelim hafif havuçlar da(2 dakika
kadar ) kavrulunca, salçayı ekleyelim. Sonra tuz, şeker ve !,5 su bardağı
kaynar suyu ilave edin.5 dakika kadar pişirelim ,sonra barbunyaları ilave edelim
, eğer yemeğin suyu azaldıysa bir miktar daha kaynar su ekleyebiliriz. Düdüklü
tencere kullanacaksanız Orta ateşte düdük ötmeye başlayana kadar pişiriyoruz,
düdük ötünce ateşi kısıp 20 dakika pişmeye bırakıyoruz. – Normal tencere de
pişirecekseniz 45-50 dakikada pişiriyoruz.
Barbunyalar
pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Yemeğin parlak
görünmesi için; piştikten sonra hakiki zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
0 Yorumlar