Profiterol Hamuru için
malzemeler
Bir su
bardağı su ,
Bir su
bardağı un,
3
yumurta,
Yarım
paket margarin.
Yarım çay
kaşığı tuz
Yarım çay
kaşığı şeker
Profiterol Kreması için malzemeler
2,5 su
bardağı süt,
3 yemek
kaşığı un,
1 su bardağı
şeker,
1 paket
vanilya.
Çikolata Sosu için gereken malzemeler
1 paket
hazır çikolata sosu,
2,5 su
bardağı süt.
Cup için gereken malzeme
su balonu
sütlü yada
bitter çikolata
Yapılışı
Hamurunu hazırlamak için; yarım paket margarini bir tencerede
eritelim ve erimeye yakın üzerine 1 su bardağı suyu ekleyerek karışımımızı
kaynatalım.
Su kaynayınca içerisine 1 su bardağı unu ekleyelim ve tuz, şeker karıştırarak 5 – 6 dakika kadar pişirelim.
Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.yaklaşık 10 dk.kadar.
Soğuyunca içerisine yumurtaları tek tek kıralım ve mikserde iyice çırpalım.
Profiterol hamurumuz artık hazır.
Su kaynayınca içerisine 1 su bardağı unu ekleyelim ve tuz, şeker karıştırarak 5 – 6 dakika kadar pişirelim.
Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.yaklaşık 10 dk.kadar.
Soğuyunca içerisine yumurtaları tek tek kıralım ve mikserde iyice çırpalım.
Profiterol hamurumuz artık hazır.
Fırın tepsisine yağlı kagıt serelim.
Tatlı kaşığıyla, veya krema sıkma poşetine doldurup profiterol hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve bunları tepsiye dizelim.
Tatlı kaşığıyla, veya krema sıkma poşetine doldurup profiterol hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve bunları tepsiye dizelim.
Fırını önce 250 derecede iyice ısıtalım.(5 dk yeterli oluyor.)
Sonra fırını 170 dereceye ayarlayalım ve profiterolleri fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırını asla hiç açmayalım. Fırını açarsak profiterol hamurları söner.
Sonra fırını 170 dereceye ayarlayalım ve profiterolleri fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırını asla hiç açmayalım. Fırını açarsak profiterol hamurları söner.
Hamurlar
pişerken, profiterol kremasını hazırlamaya başlayalım.
Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı soğuk olarak karıştıralım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim ve koyalım.
Krema kaynadıktan sonra 2 – 3 dakika daha pişirip altını kapatalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
1 paket çikolata sosunu, paketin üzerindeki tarife göre sütle hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı soğuk olarak karıştıralım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim ve koyalım.
Krema kaynadıktan sonra 2 – 3 dakika daha pişirip altını kapatalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
1 paket çikolata sosunu, paketin üzerindeki tarife göre sütle hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Profiterol hamuru pişip soğuduktan sonra, onları bıçakla ortadan
ikiye keselim.
Hazırladığımız ve soğumuş olan kremayı profiterollerin içlerine dolduralım ve üzerilerine çikolata sosundan dökelim.
Hazırladığımız ve soğumuş olan kremayı profiterollerin içlerine dolduralım ve üzerilerine çikolata sosundan dökelim.
Kaseler
için, almış olduğumuz çikolataları
Benmari yöntemi ile eritilir
( Su ile pişirme eritme yöntemidir. İçinde sıcak su bulunan büyük bir
tencerenin içerisine daha küçük, tercihen cam bir kap yerleştirilir. Çikolata küçük parçalara bölünüp cam kaseye
doldurulur.)hafif soğumaya bırakılır.
Su balonları şişirilip çikolata sosuna
batırdıktan sonra dilerseniz fındık parçacılarına yada Hindistan cevizine
bulayabilirsiniz buzdolabında 20 dk
bekletilir .
Çikolatalar donunca hazırlamış olduğumuz
profiterol içine konulur.
Çikolata sosunun üstüne de dilerseniz hindistancevizi serpip
süsleyebilirsiniz.
Profiterol tatlımız buzdolabında 1 – 2 saat soğuduktan sonra servise hazır olacaktır.
Profiterol tatlımız buzdolabında 1 – 2 saat soğuduktan sonra servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar