Profiterol Hamuru için  malzemeler
Bir su bardağı su ,
Bir su bardağı un,
3 yumurta,
Yarım paket  margarin.
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker

Profiterol Kreması için malzemeler
2,5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya.

Çikolata Sosu için gereken malzemeler
1 paket hazır çikolata sosu,
2,5 su bardağı süt.

Cup için gereken malzeme
su balonu
sütlü yada bitter çikolata

Yapılışı
Hamurunu hazırlamak için; yarım paket margarini bir tencerede eritelim ve erimeye yakın üzerine 1 su bardağı suyu ekleyerek karışımımızı kaynatalım.
Su kaynayınca içerisine 1 su bardağı unu ekleyelim ve tuz, şeker karıştırarak 5 – 6 dakika kadar pişirelim.
Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.yaklaşık 10 dk.kadar.
Soğuyunca içerisine yumurtaları tek tek kıralım ve mikserde iyice çırpalım.
Profiterol hamurumuz artık hazır.
Fırın tepsisine yağlı kagıt serelim.
Tatlı kaşığıyla, veya krema sıkma poşetine doldurup profiterol hamurundan ceviz büyüklüğünde toplar yapalım ve bunları tepsiye dizelim.
Fırını önce 250 derecede iyice ısıtalım.(5 dk yeterli oluyor.)
Sonra fırını 170 dereceye ayarlayalım ve profiterolleri fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirelim.
Fırını asla hiç açmayalım. Fırını açarsak profiterol hamurları söner.
Hamurlar pişerken, profiterol kremasını hazırlamaya başlayalım.
Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı soğuk olarak karıştıralım kaynayana kadar karıştırarak pişirelim ve koyalım.
Krema kaynadıktan sonra 2 – 3 dakika daha pişirip altını kapatalım ve bir kenarda soğumaya bırakalım.
1 paket çikolata sosunu, paketin üzerindeki tarife göre sütle hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Profiterol hamuru pişip soğuduktan sonra, onları bıçakla ortadan ikiye keselim.
Hazırladığımız ve soğumuş olan kremayı profiterollerin içlerine dolduralım ve üzerilerine çikolata sosundan dökelim.
Kaseler için, almış olduğumuz çikolataları  Benmari yöntemi ile eritilir  ( Su ile pişirme eritme yöntemidir. İçinde sıcak su bulunan büyük bir tencerenin içerisine daha küçük, tercihen cam bir kap yerleştirilir. Çikolata küçük parçalara bölünüp cam kaseye doldurulur.)hafif soğumaya bırakılır.
Su balonları şişirilip çikolata sosuna batırdıktan sonra dilerseniz fındık parçacılarına yada Hindistan cevizine bulayabilirsiniz  buzdolabında 20 dk bekletilir .
Çikolatalar donunca hazırlamış olduğumuz profiterol içine konulur.
Çikolata sosunun üstüne de dilerseniz hindistancevizi serpip süsleyebilirsiniz.
Profiterol tatlımız buzdolabında 1 – 2 saat soğuduktan sonra servise hazır olacaktır
.

Afiyet olsun.