KISIR
Malzemeler
2
su bardağı ince bulgur
3-4 adet taze
soÄŸan
Maydanoz
1 çorba kaşığı
biber salçası
1 çorba kaşığı
domates salçası
3-4 diş sarımsak
1
tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Kırmızı
Pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
kıvırcık salata yaprakları
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
kıvırcık salata yaprakları
Sumak
Hazırlanışı
Kapaklı bir kabın içerisine İnce Bulgurunuzu koyup üzerine
2 bardak kadar fazla su ilave edin ve üzerini kapatın .(su bulgurun üzerini
geçecek kadar olacak ve 5 dakika dinlendirin.)Soğan, maydanoz, salatalığı ince
olarak doğrayın. Demlenen bulgura zeytinyağı, salçalar, sumak, limon suyu, ezilmiş
sarımsak ve tuz ekleyin, tüm malzemeleri yedirerek, iyice karıştırın. İnce
doğranan yeşillikleri ilave edip tekrar karıştırın. Servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar