Sakallı Poğaça
Malzemeler
1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya (42 gr)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (beyazı hamura)
Aldığı kadar un
İç
malzemeleri;
1 paket krem peynir
1 tane
yuvarlak beyaz peynir(bir kalıp beyaz peynirde olur)
Maydanoz
Kaşar peynir
Hazırlanışı;
Önce poğaça için hamur
malzemelerini hazırlayalım. Süt, sıvıyağ, şeker, tuz yumurtayı, yaş maya, ılık
suyu derin bir kaba koyalım azar, azar unu ilave ederim ve yoğuralım. (kuru
maya kullanacaksanız bir bardak ılık suya kuru mayayı ilave ederek de
kullanabilirsiniz böylelikle hamurunuza eşit olarak dağılır ve güzel
kabaracaktır.) Yarım
saat oda sıcaklığında üzerini örtüp bekletelim. Sonra ceviz büyüklüğünde
parçalar halinde elimizle yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
Üzeride
yumurta sarısını sürelim ve 200 derecede üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25
dakika kadar) pişirelim
Poğaçalar pişerken krem
peynir ve beyaz peyniri birbirine karıştırarak ezelim. Maydanozu ince, ince
kıyalım. Kaşar peyniri ince olarak rendeleyelim
Poğaçalar pişip soğuduktan sonra bıçakla arasını
yarıya kadar kesip hazırladığımız iç harcı bıçakla ya da çatal yardımıyla içine
sürelim kapatıp birazda kesilen yerin üzerine sürelim. Kıyılmış maydanoza veya
kaşar peynire ağzı açık olan bölümü batıralım.
Poğaçalarımız
hazırlanmıştır. Servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun.
0 Yorumlar