Sakallı Poğaça
Malzemeler
1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yaş maya (42 gr)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 yumurta (beyazı hamura)
Aldığı kadar un
     İç malzemeleri;
    1 paket krem peynir
    1 tane yuvarlak beyaz peynir(bir kalıp beyaz peynirde olur)
    Maydanoz
    Kaşar peynir
Hazırlanışı;
Önce poğaça için hamur malzemelerini hazırlayalım. Süt, sıvıyağ, şeker, tuz yumurtayı, yaş maya, ılık suyu derin bir kaba koyalım azar, azar unu ilave ederim ve yoğuralım. (kuru maya kullanacaksanız bir bardak ılık suya kuru mayayı ilave ederek de kullanabilirsiniz böylelikle hamurunuza eşit olarak dağılır ve güzel kabaracaktır.) Yarım saat oda sıcaklığında üzerini örtüp bekletelim. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar halinde elimizle yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
 
Üzeride yumurta sarısını sürelim ve 200 derecede üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika kadar) pişirelim
Poğaçalar pişerken krem peynir ve beyaz peyniri birbirine karıştırarak ezelim. Maydanozu ince, ince kıyalım. Kaşar peyniri ince olarak rendeleyelim
Poğaçalar pişip soğuduktan sonra bıçakla arasını yarıya kadar kesip hazırladığımız iç harcı bıçakla ya da çatal yardımıyla içine sürelim kapatıp birazda kesilen yerin üzerine sürelim. Kıyılmış maydanoza veya kaşar peynire ağzı açık olan bölümü batıralım.
Poğaçalarımız hazırlanmıştır. Servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun.