Pudingli Pasta
Pandispanya için malzemeler
4 adet yumurta
3 yemek kaşık su
1su bardağı şeker
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
İç malzemesi
1 paket kakaolu puding
3,5 su bardağı Süt
Hazırlanışı
Yumurtaları farklı kaseler de olacak şekilde sarı ve beyazlarını ayırın. Beyaz yumurtaların içine yarım bardak şekeri azar ,azar ilave edip mikserde çırpın.( 7-8 dakika kadar çırpalım ve köpük kıvamına getirelim.)Sarı yumurtaların içerisine de kalan şekeri ilave edin ve içerisine sıvıyağ ,su ekleyip tekrar mikserde çırpın.
Yumurta sarısı beyazlamaya başlayınca içerisine un, vanilya, kabartma tozu ekleyip çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğumuz beyaz yumurtanın içerisine bırakıyoruz. Yavaşça tahta bir kaşık yardımı ile beyaz karışım sönmeden karıştırıyoruz. Sonra kalıbınıza dökebilirsiniz. 35-40 dakika 150 derecede pişirebilirsiniz. Pandispanya pişerken pudinginiz paketin üzerindeki tarife göre hazırlayabilirsiniz. (Kekin pişip pişmediğini anlamanız için, pişme süresi dolmaya yakın kekin içersine kürdan batırın. Eğer kürdan temiz çıkmışsa kekiniz pişmiş demektir.) Kek piştikten sonra soğumaya bırakın daha sonra ikiye kesip içine ve üzerine pudingi ilave edelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.