Pudingli
Pasta
Pandispanya
için malzemeler
4 adet yumurta
3 yemek kaşık
su
1su bardağı
ÅŸeker
1 vanilya
1 kabartma
tozu
3 yemek kaşığı
sıvı yağ
İç malzemesi
1 paket
kakaolu puding
3,5 su bardağı
Süt
Hazırlanışı
Yumurtaları farklı
kaseler de olacak şekilde sarı ve beyazlarını ayırın. Beyaz yumurtaların içine yarım
bardak şekeri azar ,azar ilave edip mikserde çırpın.( 7-8 dakika kadar çırpalım ve köpük kıvamına
getirelim.)Sarı
yumurtaların içerisine de kalan şekeri ilave edin ve içerisine sıvıyağ ,su
ekleyip tekrar mikserde çırpın.
Yumurta sarısı
beyazlamaya başlayınca içerisine un, vanilya, kabartma tozu ekleyip çırpmaya
devam edin. Hazırlamış olduğumuz beyaz yumurtanın içerisine bırakıyoruz. Yavaşça
tahta bir kaşık yardımı ile beyaz karışım sönmeden karıştırıyoruz. Sonra
kalıbınıza dökebilirsiniz. 35-40 dakika 150 derecede pişirebilirsiniz. Pandispanya
pişerken pudinginiz paketin üzerindeki tarife göre hazırlayabilirsiniz. (Kekin pişip
pişmediğini anlamanız için, pişme süresi dolmaya yakın kekin içersine kürdan
batırın. Eğer kürdan temiz çıkmışsa kekiniz pişmiş
demektir.) Kek piÅŸtikten
sonra soğumaya bırakın daha sonra ikiye kesip içine ve üzerine pudingi ilave
edelim. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar