Malzemeler
1Fincan pirinç
5 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Nane
Tuz
Pul biber
Hazırlanışı
Tencerenize su ve pirinçleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, un ve 1 su bardağında bir parmak eksik su ilave edip iyice karıştırın yumuşamış olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı yavaş, yavaş ilave ederken karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır. Nane, pul biber, tereyağı bir cezvede veya tavada kavurun. Kavurmuş olduğunuz naneyi çorbanın üzerine ilave edin.


Afiyet olsun.