Etli
Kuru Fasulye
Malzemeler
1,5 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
300g kuşbaşı dana eti
Sıvı Yağ
tuz
pul biber
1 çay kaşığı kişniş
Karabiber
Hazırlanışı
Kuru fasulyeler bir gece önceden sıcak su da bekletelim. Tencerenize Kuru Fasülye
içine bir miktar su ilave ederek biraz haşlayın. Başka bir tencerede Kuşbaşı
etlerin üzerine bir miktar su ilave edip biraz haşlatın. Haşlanan etleri
süzgece alın. (düdüklü tencerede 15 dakika kadar.)Daha sonra Soğanları yemeklik
doğrayın sıvı yağ , un ilave edin ve düdüklü tencerede kavrulun. Haşlanmış olduğumuz
etleri ilave edilerek hafifçe kavrulur. Salça ve baharatlar ilave edildikten
sonra suyu nu süzmüş olduğunuz kuru fasulyeleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar
sıcak su ilave edilip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. Kaynadıktan sonra
kısık ateşte 40dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar