ÇİLEKLİ
RULO PASTA
Kek
için Malzemeler
3 yumurta,
1 çay
bardağından biraz fazla şeker,
Yarım paket
kabartma tozu,
1 su bardağı Un,
1 paket vanilya,
Kreması
için malzemeler
2 su bardağı süt,
1çay bardağı toz
şeker,
2,5 yemek kaşığı un ,
1 yemek kaşık nişasta,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı
tereyağı.
20 adet çilek
Üzerini
için malzemeler
1 paket toz
kremşanti
1 su bardağı
süt.
Hazırlanışı
:
Önce pasta
kreması hazırlanır. Tencereye süt, tozşeker, un, nişasta ilave edelim orta
ateşte muhallebi kıvamına yani koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya
başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocağı
kapatın.
Daha sonra pandispanyasını hazırlayalım. Yumurtaları
ve şekeri derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpalım. Sonra
un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi
tamamlandıktan sonra Tepsiye yağlı kağıt serin.(Tepsiye serdiğiniz yağlı
kağıdınızın üzerine az sıvı yağ ilave ederseniz çok yapışmamasını
sağlarsınız.)Hamuru tepsiye yayın ve 170 derecede 10-15 dakika pişirin.(kek
pembeleşinceye kadar.)Kek piştikten sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo halinde
sarın ve 5 dakika bekleyin. Rulo yaptığınız keki açalım kremanın tamamını
üzerine yayın. Kremanın üzerine yıkanmış ve ikiye kesilmiş olan çilekleri
enlemesine bir sıra halinde yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sararken yağlı
kağıdı da yavaşça ayırın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Pasta soğurken
kremşantiyi paketteki tarife göre hazırlayalım ve onu da buzdolabından
bekletelim. Pasta soğuduktan sonra üzerini kremşanti ile tamamen kaplayalım.Ben
üzerini çikolata parçacıkları ve çilek ile süsledim.Sizlerde isterseniz çam
fıstığı ,badem ,Hindistan cevizi gibi malzemeleri kullanarak istediğiniz gibi
süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
1 Yorumlar
Tam çilek mevsimi.
YanıtlaSil