ÇİLEKLİ RULO PASTA
Kek için Malzemeler
3 yumurta,
1 çay bardağından biraz fazla şeker,
Yarım paket kabartma tozu,
1 su bardağı Un,
1 paket vanilya,
Kreması için malzemeler
2 su bardağı süt,
1çay bardağı toz şeker,
2,5 yemek  kaşığı un ,
1 yemek kaşık nişasta,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı tereyağı.
20 adet çilek
Üzerini için malzemeler
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı süt.
Hazırlanışı :
Önce pasta kreması hazırlanır. Tencereye süt, tozşeker, un, nişasta ilave edelim orta ateşte muhallebi kıvamına yani koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocağı kapatın.
 Daha sonra pandispanyasını hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpalım. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra Tepsiye yağlı kağıt serin.(Tepsiye serdiğiniz yağlı kağıdınızın üzerine az sıvı yağ ilave ederseniz çok yapışmamasını sağlarsınız.)Hamuru tepsiye yayın ve 170 derecede 10-15 dakika pişirin.(kek pembeleşinceye kadar.)Kek piştikten sonra yağlı kağıt ile birlikte rulo halinde sarın ve 5 dakika bekleyin. Rulo yaptığınız keki açalım kremanın tamamını üzerine yayın. Kremanın üzerine yıkanmış ve ikiye kesilmiş olan çilekleri enlemesine bir sıra halinde yerleştirdikten sonra rulo şeklinde sararken yağlı kağıdı da yavaşça ayırın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Pasta soğurken kremşantiyi paketteki tarife göre hazırlayalım ve onu da buzdolabından bekletelim. Pasta soğuduktan sonra üzerini kremşanti ile tamamen kaplayalım.Ben üzerini çikolata parçacıkları ve çilek ile süsledim.Sizlerde isterseniz çam fıstığı ,badem ,Hindistan cevizi gibi malzemeleri kullanarak istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.