Ev Yapımı Mantı
Hamuru için
malzemeler
3,5 su bardağı
un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı (silme
)tuz
Yarım su bardağı
ılık su
İç
malzemeleri
250 gr orta
yağlı kıyma
1 adet orta boy
kuru soğan
Yarım çay kaşığı
karabiber
1çay kaşığı tuz
Üzeri için malzemeler
Nane
Pul biber
Salça
Tereyağı veya
çiçek yağı
Sarımsak
Yoğurt
Hazırlanışı
Önce iç
malzemelerimizi hazırlayalım hafif derin bir kaba kıyma, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz
yoğurun.Serin bir yerde üzerini kapatıp bekletin. Daha sonra başka geniş bir kapta unun ortasını açın içine
kırdığınız yumurtaları, tuzu ve yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun. Hamuru dört parçaya bölün ve böldüğünüz parçaları yuvarlak hale getirin bir tanesi
hariç diğerlerini kabınıza koyup üzerini örtün.(Böylelikle hamurlar kurumasını
engellersiniz.)Aldığınız hamuru tezgahınıza hafif un serperek merdane yardımı
ile açın; hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde. Açtığınız hamuru önce dikey
çizgiler halinde daha sonra yatay çizgiler halinde kare olacak şekilde kesin. Hazırlamış
olduğumuz iç malzemesi olan kıymayı kare olarak kesmiş olduğunuz hamur parçalarının
üzerine koyu. Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Bu yaptınız işlemi diğer
yuvarladığımız hamur parçaları için de aynı şekilde yapalım.(Şekillendirmiş
olduğunuz Mantılarınızın yapışmaması için altına hafif un serpin)Tüm
mantılar hazır olunca tencere de kaynayan suya atarak 20-25 dakika kadar
pişirin. Mantı pişerken üzerini hazırlayalım.orta boy bir tava da
tereyağı,salçayı kavurun.pişen mantıyı süzgeç yardımı ile Servis tabağınıza
alın üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin .Kavurmuş olduğumuz salçayı,nane,pul
biberi de ilave edip servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar