Ev Yapımı Mantı
Hamuru için malzemeler
3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı (silme )tuz
Yarım su bardağı ılık su
İç malzemeleri
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı tuz
Üzeri için malzemeler
Nane
Pul biber
Salça
Tereyağı veya çiçek yağı
Sarımsak
Yoğurt
Hazırlanışı
Önce iç malzemelerimizi hazırlayalım hafif derin bir kaba kıyma, karabiber, tuz ve rendelemiş olduğunuz soğanı ekleyerek biraz yoğurun.Serin bir yerde üzerini kapatıp bekletin. Daha sonra başka geniş bir kapta unun ortasını açın içine kırdığınız yumurtaları, tuzu ve yavaş yavaş suyu ilave ederek yoğurun. Hamuru dört parçaya bölün ve böldüğünüz parçaları yuvarlak hale getirin bir tanesi hariç diğerlerini kabınıza koyup üzerini örtün.(Böylelikle hamurlar kurumasını engellersiniz.)Aldığınız hamuru tezgahınıza hafif un serperek merdane yardımı ile açın; hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde. Açtığınız hamuru önce dikey çizgiler halinde daha sonra yatay çizgiler halinde kare olacak şekilde kesin. Hazırlamış olduğumuz iç malzemesi olan kıymayı kare olarak kesmiş olduğunuz hamur parçalarının üzerine koyu.  Hamurların 4 köşesini bir araya getirip şekillendirin. Bu yaptınız işlemi diğer yuvarladığımız hamur parçaları için de aynı şekilde yapalım.(Şekillendirmiş olduğunuz Mantılarınızın yapışmaması için altına hafif un serpin)Tüm mantılar hazır olunca tencere de kaynayan suya atarak 20-25 dakika kadar pişirin. Mantı pişerken üzerini hazırlayalım.orta boy bir tava da tereyağı,salçayı kavurun.pişen mantıyı süzgeç yardımı ile Servis tabağınıza alın üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin .Kavurmuş olduğumuz salçayı,nane,pul biberi de ilave edip servis yapalım.

Afiyet olsun.