13-14 Adet Dolmalık biber
2 adet orta boy soğan (1 büyük boy
soğanda olabilir.)
200 gr kıyma
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Maydanoz
1 yemek kaşığı Nane
Yarım çay kaşığı Yenibahar
Karabiber
Pul biber (Kırmızıbiber)
1 yaprak taze reyhan
Yarım çay bardağı su
Çeğrek çay bardağı sıvı yağ
Dolmaların üzerini kapatmak için
1 Adet domates
Sosu için
1 yemek kaşığı salça
Sıcak su
Hazırlanışı
Biberlerin kapakları çıkartılarak içlerini boşaltılır. Yıkadıktan
sonra suyu süzülmesi için ters çevrilip bir bezin üzerine dizilim. Dolmaların
suyu süzülürken soğan, maydanoz, reyhan yıkanıp ince, ince doğrayalım. Bulguru
yıkanıp bir süzgece alalım. Doğranmış olan malzemeleri derin kaba alınır.
İçerisine kıyma, bulgur, nane, karabiber, pul biber, yenibahar, sıvı yağ, tuz,
su, salçalar ilave edilerek bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım. Hazırlamış
olduğumuz iç harcını bir tatlı kaşığı ile biberlerin içerisine ilave edelim.(
Piştiğinde taşmaması için Üzerin de 1 cm kadar boşluk bırakalım.)Doldurmuş
olduğunuz biberleri tencereye dizelim. Domatesimizi yıkayıp kabuklarını
soymadan dilimleyin. Dolmaların üzerine kapatalım. Bir yemek kaşığı salçayı
sulandırıp tencerenin içine dökelim. Dolmaların yarısına gelecek şekilde sıcak
su ilave edelim. Su kaynayana kadar yüksek ateşte; kaynadıktan sonra kısık
ateşte 30-35 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar