Malzemeler
13-14 Adet Dolmalık biber
2 adet orta boy soğan (1 büyük boy soğanda olabilir.)
200 gr kıyma
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Maydanoz
1 yemek kaşığı Nane
Yarım çay kaşığı Yenibahar
Karabiber
Pul biber (Kırmızıbiber)
1 yaprak taze reyhan
Yarım çay bardağı su
Çeğrek çay bardağı sıvı yağ
Dolmaların üzerini kapatmak için
1 Adet domates

Sosu için
1 yemek kaşığı salça
Sıcak su

Hazırlanışı
Biberlerin kapakları çıkartılarak içlerini boşaltılır. Yıkadıktan sonra suyu süzülmesi için ters çevrilip bir bezin üzerine dizilim. Dolmaların suyu süzülürken soğan, maydanoz, reyhan yıkanıp ince, ince doğrayalım. Bulguru yıkanıp bir süzgece alalım. Doğranmış olan malzemeleri derin kaba alınır. İçerisine kıyma, bulgur, nane, karabiber, pul biber, yenibahar, sıvı yağ, tuz, su, salçalar ilave edilerek bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım. Hazırlamış olduğumuz iç harcını bir tatlı kaşığı ile biberlerin içerisine ilave edelim.( Piştiğinde taşmaması için Üzerin de 1 cm kadar boşluk bırakalım.)Doldurmuş olduğunuz biberleri tencereye dizelim. Domatesimizi yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin. Dolmaların üzerine kapatalım. Bir yemek kaşığı salçayı sulandırıp tencerenin içine dökelim. Dolmaların yarısına gelecek şekilde sıcak su ilave edelim. Su kaynayana kadar yüksek ateşte; kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-35 dakika kadar pişirelim.


Afiyet olsun.