Malzemeler;

  • 300 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı rondodan çekilmiş ekmek veya galeta unu
  • 1 küçük boy soğan
  •  karabiber
  • toz kırmızı biber

Çorba için;

  • 1 su bardağı hazır garnitür 
  • yarım çay bardağı bulgur
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 tane et bulyon
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı hürrem baharatı
  • 7 bardak su

Terbiyesi için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için,

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı;

  1. Öncelikle pirinç ve bulguru yıkayıp süzün.
  2. Derin bir tencereye pirinç ve bulgur konulup üzerine su döküp ocak üzerinden yüksek ateşte kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Köfteleri hazırlamak için, derin bir kase'ye köftelik malzemeler konulup yoğurulur.
  4. Yoğurma işleminden sonra misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlanır.Tavaya az sıvıyağ döküp köfteleri hafifçe kızartalım.
  5. 1 su bardağı hazır garnitürü süzgeç yardımı ile yıkayıp süzün.
  6. Pişen pirinç ve bulgur içerisine garnitür ve kızarmış köfteler ilave edilip, kaynamaya bırakılır.
  7. Çorba'nın terbiyesi için, derin bir kap içine un,yoğurt ilave edilip karıştırın.Daha sonra çorba suyundan bir kepçe alıp terbiye kaşırımın içine döküp karıştırın.(böylelikle karışımın ılımasını sağlayın.)
  8. Yoğurtlu terbiyeyi çorbanın içine azar azar ilave edip karıştırın.
  9. Tuz ilave edip 3-4 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
  10. Üzerine az yağda salça veya nane yakıp ilave edebilirsiniz. 
Afiyet olsun.