Malzemeler,
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 3 veya 4 adet rendelenmiş kabak(kabakların büyüklüğüne göre değişiyor.)
  • 1 adet rendelenmiş patates
  • ince doğranmış taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • tuz (damak tadınıza göre ilave edin.)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
  • 1,5 su bardağı un
Kızartmak için ;
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı;
  1. Geniş bir kase içine havuçları,patatesleri,kabakları rendeleyelim ve tuz ilave edelim.
  2. Elimizle suyunu sıkalım başka bir kaba sıkılanları koyalım.
  3. Daha geniş karıştırma kabı içine yumurtaları,tuz'u ilave edelim ve çırpalım.
  4. Suyu sıkılmış olan kabak,havuç,patates karışımı ,maydanoz,pul biber,dereotu,yeşilsoğan ,peyniri ilave edip karıştıralım.
  5. 1,5 su bardağı un'u kaşık yardımıyla bu karışıma ilave edelim.(az gelirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.)
  6. Tavaya sıvı yağ ilave edelim.
  7. Isınan yağ içerisine kaşık yardımıyla mücver harcı konulur üzerine kaşıkla bastırılır.
  8. Müşverlerin her iki yönünü de kızartalım.
  9. Kızarmış olan müşvertleri servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.