- 1 adet rendelenmiş havuç
- 3 veya 4 adet rendelenmiş kabak(kabakların büyüklüğüne göre değişiyor.)
- 1 adet rendelenmiş patates
- ince doğranmış taze soğan
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı pul biber
- tuz (damak tadınıza göre ilave edin.)
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
- 1,5 su bardağı un
- Sıvı yağ
- Geniş bir kase içine havuçları,patatesleri,kabakları rendeleyelim ve tuz ilave edelim.
- Elimizle suyunu sıkalım başka bir kaba sıkılanları koyalım.
- Daha geniş karıştırma kabı içine yumurtaları,tuz'u ilave edelim ve çırpalım.
- Suyu sıkılmış olan kabak,havuç,patates karışımı ,maydanoz,pul biber,dereotu,yeşilsoğan ,peyniri ilave edip karıştıralım.
- 1,5 su bardağı un'u kaşık yardımıyla bu karışıma ilave edelim.(az gelirse biraz daha un ilave edebilirsiniz.)
- Tavaya sıvı yağ ilave edelim.
- Isınan yağ içerisine kaşık yardımıyla mücver harcı konulur üzerine kaşıkla bastırılır.
- Müşverlerin her iki yönünü de kızartalım.
- Kızarmış olan müşvertleri servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar