Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 6 tane orta boy veya küçük patlıcan
  • 2 tane orta boy
  • kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • 1 tane domates
  • 8 tane yeşil biber
  • 2 diş sarımsak isteğe bağlı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı 

  1. Patlıcanları yıkayalım  uzun alacalı çizgili olarak soyalım ve tuzlu suda 20 dakika bekletelim.
  2. Tuzlu suyunu süzüp havlu kağıt veya kuru bir bez ile kurulayın.
  3. Tava'ya az sıvı yağ dökelim ve patlıcanların her yönünü kızartalım.
  4. Domatesleri, biberleri yıkayıp küp şeklinde doğrayalım.
  5. Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanları Yemeklik olarak doğrayalım ve az yağda tavada pembeleşene kadar kavuralım.
  6. Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edip kavuralım.
  7. Daha sonra  biberleri  domatesleri,  tuz  karabiber, salça ekleyip karıştıralım.
  8. Son olarak üzerine bir çay bardağı su ilave edin ve 5 dakika kaynatın.
  9. Tepsiye patlıcanları dizelim ve ortalarından keselim ve kesik olan patlıcanların içine bastırarak yer açalım  kıymalı iç malzemeyi dolduralım.
  10. Üzerine domates,biber, sarımsak birer tane dizelim.
  11. Ayrı bir kap içinde 1 kaşık salça ve 1 kase sıcak su ile ezerek karıştıralım ve patlıcanların arasına dökelim.
  12. 170 derecede 20_25 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.