Karnıyarık
Malzemeler
- 250 gr kıyma
- 6 tane orta boy veya küçük patlıcan
- 2 tane orta boy
- kuru soğan
- Sıvıyağ
- 1 tane domates
- 8 tane yeşil biber
- 2 diş sarımsak isteğe bağlı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
- Patlıcanları yıkayalım uzun alacalı çizgili olarak soyalım ve tuzlu suda 20 dakika bekletelim.
- Tuzlu suyunu süzüp havlu kağıt veya kuru bir bez ile kurulayın.
- Tava'ya az sıvı yağ dökelim ve patlıcanların her yönünü kızartalım.
- Domatesleri, biberleri yıkayıp küp şeklinde doğrayalım.
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Soğanları Yemeklik olarak doğrayalım ve az yağda tavada pembeleşene kadar kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edip kavuralım.
- Daha sonra biberleri domatesleri, tuz karabiber, salça ekleyip karıştıralım.
- Son olarak üzerine bir çay bardağı su ilave edin ve 5 dakika kaynatın.
- Tepsiye patlıcanları dizelim ve ortalarından keselim ve kesik olan patlıcanların içine bastırarak yer açalım kıymalı iç malzemeyi dolduralım.
- Üzerine domates,biber, sarımsak birer tane dizelim.
- Ayrı bir kap içinde 1 kaşık salça ve 1 kase sıcak su ile ezerek karıştıralım ve patlıcanların arasına dökelim.
- 170 derecede 20_25 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar