Malzemeler,
  • 3adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un.(1 su bardağı kadar gerekebiliyor.)
Şerbeti için,
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 4 su bardağı şeker
  • Bulamak için,
  • Yarım çay bardağı irmik
Hazırlanışı ;
  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım.Tencereye su  ilave edip kaynatalım.Su kaynayınca ocaktan alalım ve toz şeker ilave edip karıştıralım.Şerbeti ılımaya bırakalım.
  2. Hamuru için, bütün malzemeleri derin bir kap içinde yoğuralım.Ununu kontrollü olarak ilave edelim.(ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.)
  3. Yoğurduğumuz hamurdan bezeler alıp elimizle yuvarlayalım ve oklava gibi uzun yapıyoruz.
  4. Daha sonra üzerine irmik döküp bulayalım.Bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında parçalar keselim.
  5. Fırın tepsisi veya borcama yan yana dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış fırında 200 derece altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Pişen tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi dökelim. 
  8. Şerbetini çekince servis yapabiliriz.

Not:Şerbeti kaynatmıyoruz.

Afiyet olsun.