- 3adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un.(1 su bardağı kadar gerekebiliyor.)
- 5 su bardağı sıcak su
- 4 su bardağı şeker
- Bulamak için,
- Yarım çay bardağı irmik
- Önce şerbetimizi hazırlayalım.Tencereye su ilave edip kaynatalım.Su kaynayınca ocaktan alalım ve toz şeker ilave edip karıştıralım.Şerbeti ılımaya bırakalım.
- Hamuru için, bütün malzemeleri derin bir kap içinde yoğuralım.Ununu kontrollü olarak ilave edelim.(ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.)
- Yoğurduğumuz hamurdan bezeler alıp elimizle yuvarlayalım ve oklava gibi uzun yapıyoruz.
- Daha sonra üzerine irmik döküp bulayalım.Bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında parçalar keselim.
- Fırın tepsisi veya borcama yan yana dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derece altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın üzerine ılık şerbetimizi dökelim.
- Şerbetini çekince servis yapabiliriz.
Not:Şerbeti kaynatmıyoruz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar