Malzemeler,

  • 1 adet orta boy kırmızı lahana
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1çay bardağı su
  • 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı.)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Hazırlanışı,

  1. Lahanaların doğrayın ve geniş bir kap içerisine konulur.
  2. Üzerine kaya tuzu ilave edip 10 dakika elimizle yoğuralım.
  3. Yumuşamış ve rengi açılmış olacaktır.
  4. Lahanalarıkavanozlarımıza bastırarak dolduralım ben aralarına sarımsak koydum siz isterseniz koymayabilirsiniz.
  5. Başka bir kap içinde sirke, su, kaya tuzu, limon tuzu ilave edilip karıştırın.
  6. Sirkeli su karışımını kavanozların üzerine dökelim. Serin bir yerde 3-4 gün bekletelim.
  7. Kavanozu açtıktan sonra Buzdolabında bekletelim.

Afiyet olsun