Malzemeler,
- 1 adet orta boy kırmızı lahana
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1çay bardağı su
- 3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı.)
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı,
- Lahanaların doğrayın ve geniş bir kap içerisine konulur.
- Üzerine kaya tuzu ilave edip 10 dakika elimizle yoğuralım.
- Yumuşamış ve rengi açılmış olacaktır.
- Lahanalarıkavanozlarımıza bastırarak dolduralım ben aralarına sarımsak koydum siz isterseniz koymayabilirsiniz.
- Başka bir kap içinde sirke, su, kaya tuzu, limon tuzu ilave edilip karıştırın.
- Sirkeli su karışımını kavanozların üzerine dökelim. Serin bir yerde 3-4 gün bekletelim.
- Kavanozu açtıktan sonra Buzdolabında bekletelim.
Afiyet olsun
0 Yorumlar