Malzemeler ,

  • 500 gr dana kıyma
  • 1adet soğan rendesi
  • 1 adet yumurta 
  • Yarım çay bardağı ekmek içi veya Galeta unu 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
  • 1çay kaşığı pulbiber 
  • Yarım çay kaşığı kimyon 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • 1çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı köfte baharatı
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı, 

  1. Derin bir kap içine bütün malzemeler konulup elimizle yoğuralım. 
  2. Üzerini örtüp 30 dakika kadar buz dolabında bekletilir. 
  3. Buzdolabında dinledikten sonra elimizle şekil verelim. 
  4. Tavaya sıvı yağ dökülür. Isınınca köfteleri ilave edelim her iki yönünü pişene kadar kızartalım. 
Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Biz ekmek arasında fırın patatesli olarak yedik.
Sizlerde yanında patates kızartması veya pirinç pilavı olarakta yapabilirsiniz güzel oluyor.

Afiyet olsun.