Malzemeler;
  • 5 adet büyük boy sulu domates 
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 çay bardağı sıcak süt
Üzeri için;
  • Kaşar rendesi
Hazırlanışı;
  1. Tencereye  tereyağını ilave edip eritelim.
  2. Üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  3. Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
  4. Kokusu çıkmış olan un karışımına ilave edip 5 dakika kavuralım.
  5. Daha sonra sıcak et suyu ilave edelim.
  6. Süt'ün kesilmemesi için ,küçük bir cezvede sütü ısıtalım ve azar azar çorbaya ilave edelim.
  7. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte karıştıralım.Kaynadıktan sonra da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
Pişen çorbamızı çorba kasemize kepçe yardımıyla dökelim.
Ben çorbamın üzerine kaşar rendesi ile servis ettim.
Sizeler de servis kasenizin üzerine kaşar rendesi veya etimek kırıntısı,nane ile de servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.