Malzemeler,
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı ılık su
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım demet maydanoz
Baharatları,
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Acı sos için,
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı su
- 1 adet limon suyu
Hazırlanışı,
- Soğan ve sarımsakların kabukları ayıklanıp temizleyelim robotta parçalayalım.
- Salçaları ilave edelim bir tur çalıştıralım.
- Üzerine köfteli bulgur ilave edelim hepsini iki tur daha karıştıralım.
- Yarım bardak ılık su ekleyip 2 dakika kadar robottu çalıştırmaya devam edelim.
- Robotun kapağını açıp kaşık yardımıyla alt üst edip karıştıralım.
- Kapağı kapatıp 1-2 dakika kadar daha çalıştıralım. (eğer robotunuz küçük ise derin bir kap içine malzeleri boşaltıp azar azar robotta geçirebilirsiniz.)
- Malzemeler özleşince robot içinde 15 dakika dinlendirelim.
- Çiğ köfte beklerken siz de acı sosunu hazırlayabilirsiniz.
- Derin bir kase içine Nar ekşisi, isot'u karıştıralım.
- Son olarak limon suyu, Yağ, su ilave edip karıştıralım. Damak tadınıza göre Baharatları ayarlayabilirsiniz.
- Çiğ köfte dinleten sonra geniş bir kap içine dökelim ve Baharatları, nar ekşisinide ekleyip elimizi ıslatarak yoğuralım.(ne kadar çok yoğurursanız o kadar lezzeti artıyor.)
- Servis tabağına marulları dizelim. Üzerine elimizle sıkıp şekillendirdiğimiz köfteleri dizelim.(Ben Ortasına limon ve maydanozla süsledim. Siz istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz. )
Afiyet olsun.
0 Yorumlar