Malzemeler;
- 300 gr kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- tuz
- karabiber
Beğendisi için;
- 4 adet patlıcan veya konserve közlenmiş patlıcan da olabilir.
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- yarım su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanışı;
- Etleri pişirmek için tava ocakta ısıtılır.Tava içine sıvıyağ,etler ilave edelim.
- Etler suyunu çekene kadar kavuralım.
- Soğanı soyalım ve yeşil biberleri yıkayalım ,daha sonra ince ince doğrayalım.Et kavurmasının içine ilave edelim.
- Soğan ve biberler kavrulduktan sonra salça ,doğranmış domates ilave edip karıştıralım.
- Üzerine 2 su bardağı su ilave edelim.Tencere'nin kapağını kapatıp etleri pişirelim.
- Etler piştikten sonra tuz karabiber ekleyelim. (Ben pişirirken düdüklü tencere kullandım siz istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.)
- Beğendisi için;Patlıcanları fırında yada ocakta közleyelip, kabuğunu soyalım ve doğrayalım.(Hazır közlenmiş konserve de alabilirsiniz.)
- Tavaya yağ ve un ilave edip kavuralım.
- Un kavrulunca panlıcanlar ilave edelim.ocağın altını kısık ateş'e alalım ve yavaş yavaş süt ilave edelim.
- Daha sonra kaşar ekleyelim ezerek karıştıralım.
- Servis tabağınıza önce beğendiyi üzerine de etlerinizi konularak servis edebilirsiniz.(yanında şehriyeli bulgur pilavı ve gavur salatası yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
0 Yorumlar