Malzemeler;


  • 300 gr kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşilbiber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber

Beğendisi için;


  • 4 adet patlıcan veya konserve közlenmiş patlıcan da olabilir.
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • yarım su bardağı kaşar rendesi

Hazırlanışı;


  1. Etleri pişirmek için tava ocakta ısıtılır.Tava içine sıvıyağ,etler ilave edelim.
  2. Etler suyunu çekene kadar kavuralım.
  3. Soğanı soyalım ve yeşil biberleri yıkayalım ,daha sonra ince ince doğrayalım.Et kavurmasının içine ilave edelim.
  4. Soğan ve biberler kavrulduktan sonra salça ,doğranmış domates ilave edip karıştıralım.
  5. Üzerine 2 su bardağı su ilave edelim.Tencere'nin kapağını kapatıp etleri pişirelim.
  6. Etler piştikten sonra tuz karabiber ekleyelim. (Ben pişirirken düdüklü tencere kullandım siz istediğiniz şekilde pişirebilirsiniz.)
  7. Beğendisi için;Patlıcanları fırında yada ocakta közleyelip, kabuğunu soyalım ve doğrayalım.(Hazır közlenmiş konserve de alabilirsiniz.)
  8. Tavaya yağ ve un ilave edip kavuralım.
  9. Un kavrulunca panlıcanlar ilave edelim.ocağın altını kısık ateş'e alalım ve yavaş yavaş süt ilave edelim.
  10. Daha sonra kaşar ekleyelim ezerek karıştıralım. 
  11. Servis tabağınıza önce beğendiyi üzerine de etlerinizi konularak servis edebilirsiniz.(yanında şehriyeli bulgur pilavı ve gavur salatası yapabilirsiniz.)

Afiyet olsun.