Malzemeler,
3 yemek kaşığı Ev Tarhanası2 yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak.)
Tuz
1 tatlı kaşığı Toz kırmızı biber
5 su bardağı su
Hazırlanışı,
- Tarhananın yumuşaması için, geniş bir kase içine Tarhana ve 1 bardak su ilave edip 20 dakika bekletelim.
- Tencereye sıvı yağ, salça, rendelenmiş sarımsak, ilave edip kavuralım.
- Kavrulunca üzerine su, tarhana, tuz ilave edin.
- Topaklanmaması için, Çırpmateli ile kaynayan kadar karıştıralım. (toparlanırsa blender dan geçirebilirsiniz. )
- Kaynadıktan sonra üzerine nane, kırmızı biber ilave edip kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatalım.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar