Malzemeler,

3 yemek kaşığı Ev Tarhanası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak (isteğe bağlı olarak.)
Tuz
1 tatlı kaşığı Toz kırmızı biber
5 su bardağı su

Hazırlanışı, 

  • Tarhananın yumuşaması için, geniş bir kase içine Tarhana ve 1 bardak su ilave edip 20 dakika bekletelim.  
  • Tencereye sıvı yağ, salça, rendelenmiş sarımsak, ilave edip kavuralım.
  • Kavrulunca  üzerine su, tarhana, tuz ilave edin.
  • Topaklanmaması için, Çırpmateli ile kaynayan kadar karıştıralım. (toparlanırsa blender dan geçirebilirsiniz. ) 
  • Kaynadıktan sonra üzerine nane, kırmızı biber ilave edip kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatalım.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.