Malzemeler,
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 2 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 250 gr margarin
- 3-3,5 su bardağı un
Hazırlanışı,
- Yumurtalardan birinin sarısını ayıralım.
- Derin bir kap içine yumurtaları kıralım.
- Üzerine şeker ilave edip mikser yardımı ile şekerler eriyene kadar çırpalım.
- Oda sıcaklığındaki margarini karışıma ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Daha sonra fındık kırığı , üzüm limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırmaya devam edelim.
- En son olarak da kabartma tozu, ve elenmiş unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle şekil verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsi veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar