Malzemeler,
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kuru üzüm 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 adet kabartma tozu 
  • 1 adet limon kabuğu rendesi 
  • 250 gr margarin 
  • 3-3,5 su bardağı un

Hazırlanışı, 

  1. Yumurtalardan birinin sarısını ayıralım. 
  2. Derin bir kap içine yumurtaları kıralım.
  3. Üzerine şeker ilave edip mikser yardımı ile şekerler eriyene kadar çırpalım. 
  4. Oda sıcaklığındaki margarini karışıma ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim. 
  5. Daha sonra fındık kırığı , üzüm limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  6. En son olarak da kabartma tozu, ve elenmiş unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. 
  7. Yumuşak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle şekil verelim. 
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsi veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim. 
  9. Üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısını sürelim. 
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. 

Afiyet olsun.