Malzemeler,
  • 125 gr tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1/2 paket vanilya
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar un
İç Harcı İçin,
  • 4 adet büyük boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz
Hazırlanışı,
  1. Derin bir karıştırma kabına 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta ilave edin.
  2. Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ilave edelim.Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hazırladığımız hamuru üçte birini ayıralım, streç filme saralım. Buzlukta 1 saat bekletelim. (Bu kısmı elmalı turtayı fırına vermeden önce üzerini süslemek için kullanacağınız.
  4.  4 adet elmanın kabuklarını soyup, rendeleyelim. 
  5. Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları ilave edip, üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyelim.
  6. Daha sonra1 yemek kaşığı tereyağ ilave edelim ve elmalar suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerine yarım su bardağından biraz daha fazla kırık ceviz ekleyim. 
  7. Tüm turta harcını son bir kez karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  8. Turta hamuru açacağımız tezgahın üzerine hafifçe un serperek hamuru merdane yardımıyla açalım.
  9. Kullanacağımız tart kalıbının tabanını ve kenarlarını iyice yağlayalım. Merdaneyle açtığınız hamuru tart kalıbın içine alalım.
  10. Elimiz ile her tarafa eşit bir şekilde güzelce yayın.
  11. Hamurun tabanına çatal ile sık sık delikler açalım. (Hamurun kabarmaması için.)
  12. Son olarak hazırladığınız elmalı harcı tart hamurunun üzerine döküp, yayalım.
  13. Daha sonra harcın üzerine buzluktan çıkarttığınız hamuru istediğimiz şekilde desen verelim.
  14. Hazırladığımız elmalı turtayı önceden ısıtılmış 170 derece fırına,yaklaşık 30-35 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  15. Elmalı turta piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakalım. Tart kalıbını geniş ve düz bir tabağa ters çevirip, elmalı turtayı yavaşça çıkartalım.
  16. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri ile servis edilebilir. 

Afiyet Olsun.