- 125 gr tereyağı ya da margarin (Oda sıcaklığında)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı kadar un
- 4 adet büyük boy elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 su bardağından biraz fazla dövülmüş ceviz
- Derin bir karıştırma kabına 125 gr tereyağ, yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurta ilave edin.
- Üzerine 10 yemek kaşığı şeker, yarım paket kabartma tozu, yarım paket vanilya ve azar azar un ilave edelim.Tüm malzemeleri ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hazırladığımız hamuru üçte birini ayıralım, streç filme saralım. Buzlukta 1 saat bekletelim. (Bu kısmı elmalı turtayı fırına vermeden önce üzerini süslemek için kullanacağınız.
- 4 adet elmanın kabuklarını soyup, rendeleyelim.
- Geniş bir tavaya rendelenmiş elmaları ilave edip, üzerine 3 yemek kaşığı şeker ve yarım tatlı kaşığı tarçın ekleyelim.
- Daha sonra1 yemek kaşığı tereyağ ilave edelim ve elmalar suyunu salıp, çekene kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerine yarım su bardağından biraz daha fazla kırık ceviz ekleyim.
- Tüm turta harcını son bir kez karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Turta hamuru açacağımız tezgahın üzerine hafifçe un serperek hamuru merdane yardımıyla açalım.
- Kullanacağımız tart kalıbının tabanını ve kenarlarını iyice yağlayalım. Merdaneyle açtığınız hamuru tart kalıbın içine alalım.
- Elimiz ile her tarafa eşit bir şekilde güzelce yayın.
- Hamurun tabanına çatal ile sık sık delikler açalım. (Hamurun kabarmaması için.)
- Son olarak hazırladığınız elmalı harcı tart hamurunun üzerine döküp, yayalım.
- Daha sonra harcın üzerine buzluktan çıkarttığınız hamuru istediğimiz şekilde desen verelim.
- Hazırladığımız elmalı turtayı önceden ısıtılmış 170 derece fırına,yaklaşık 30-35 dakika, üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Elmalı turta piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakalım. Tart kalıbını geniş ve düz bir tabağa ters çevirip, elmalı turtayı yavaşça çıkartalım.
- Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri ile servis edilebilir.
Afiyet Olsun.
0 Yorumlar