Malzemeler,
  • 1 Tavuk Göğsü
Sosu için ,
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı su veya süt kullanabilirsiniz
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Diş sarımsak
  • Köri,kırmızı toz biber,kimyon
  • tuz

Dışını bulamak için,
  • Sade mısır gevreği
Kızartmak için,
  • Sıvı yağ
Hazırlanışı,
  1. Tavuk göğsünü yıkayıp temizleyelim ve istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.(ben parmak boyunda doğradım.)
  2. Sosu için derin bir kap içine yumurta,su,un,sarımsak tuz ve baharatları ilave edip hepsini karıştıralım. Kıvamı yoğun olmasına dikkat edelim.(akıtma kıvamından daha yoğun olmalı,suyu ve unu yavaş yavaş ilave edelim.)
  3. Doğradığımız tavukları sos içerisine ilave edip iyice karıştıralım.Üzerini Streçleyip buzdolabında dinlendirelim.(1 gece boyunca dinlendirince daha lezzetli oluyor.)
  4. Mısır gevreklerini ufalayalım.
  5. Soslanmış tavukları birer birer mısır gevrekleri ile her tarafını kaplayalım.
  6. Kızartma tenceresine sıvı yağ ilave edelim.
  7. Kızgın yağda mısır gevreklerine bulanmış tavukları kızartalım.
Afiyet olsun