- 1 Tavuk Göğsü
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı su veya süt kullanabilirsiniz
- 1 Su bardağı un
- 1 Diş sarımsak
- Köri,kırmızı toz biber,kimyon
- tuz
Dışını bulamak için,
- Sade mısır gevreği
- Sıvı yağ
- Tavuk göğsünü yıkayıp temizleyelim ve istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.(ben parmak boyunda doğradım.)
- Sosu için derin bir kap içine yumurta,su,un,sarımsak tuz ve baharatları ilave edip hepsini karıştıralım. Kıvamı yoğun olmasına dikkat edelim.(akıtma kıvamından daha yoğun olmalı,suyu ve unu yavaş yavaş ilave edelim.)
- Doğradığımız tavukları sos içerisine ilave edip iyice karıştıralım.Üzerini Streçleyip buzdolabında dinlendirelim.(1 gece boyunca dinlendirince daha lezzetli oluyor.)
- Mısır gevreklerini ufalayalım.
- Soslanmış tavukları birer birer mısır gevrekleri ile her tarafını kaplayalım.
- Kızartma tenceresine sıvı yağ ilave edelim.
- Kızgın yağda mısır gevreklerine bulanmış tavukları kızartalım.
0 Yorumlar