Malzemeler,
  • 500 gr kadayıf
  • 300 gr künefe peyniri
  • 200 gr erimiş tereyağı
  • Şerbeti için,
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
Künefe kabını yağlamak için,
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pekmez(isterseniz kullanmayabilirsiniz.)
Hazırlanışı,
  1. Önce şerbetini hazırlayalım.Su ve şekeri derin bir tenceye koyarak kaynatalım.Şerbet kaynadıktan sonra içine 3-4 damla limon suyu ilave edelim.Kıvam alınca ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
  2. Künefe kadayıfı için, kadayıfları küçük küçük bıçak yardımıyla doğrayalım.Derin bir karıştırma kabı içine erimiş tereyağı ve kadayıfları ilave edip karıştıralım.
  3. Başka bir kap içine peynirleri dilimleyelim veya rendeleyelim.
  4. Künefe kabını yağlayalım ve  her tarafına eşit olarak yağladığımız kadayıftan yayalım.
  5. Üzerini elimizle iyice bastıralım.
  6. Daha sonra peynirleri tüm yüzeye yayalım.Tekrar üzerine eşit miktarda kadayıf ilave edelim ve iyiyice bastıralım.(peynirlerin görünmemesine dikkat edelim.)
  7. Ocağın altını kısık ateşte açalım.Bir tarafını beş dakika konturollü pişirelim. Sonra çevirelim ve kabımızı tekrar yağlayarak diğer tarafınıda pişirelim.
  8. Çevirme yaparken düz porselen tabak veya spatula yardımcı olacaktır.(ben pişirirken künefe tapağını pence ile tutup aygazın üzerinde çevirerek pişirdim.Arada bıcakla künefenin kızarmasını kontrol ederek ters çevirdim.)
  9. Künefe hala pişerken soğuk şerbeti ilave edelim.şerbet çekince ocaktan alalım.
  10. Üzerine antep fıstığı,kaymak veya dondurma ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun