Malzemeler,
- 500 gr kadayıf
- 300 gr künefe peyniri
- 200 gr erimiş tereyağı
- Şerbeti için,
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pekmez(isterseniz kullanmayabilirsiniz.)
- Önce şerbetini hazırlayalım.Su ve şekeri derin bir tenceye koyarak kaynatalım.Şerbet kaynadıktan sonra içine 3-4 damla limon suyu ilave edelim.Kıvam alınca ocaktan indirip soğumaya bırakalım.
- Künefe kadayıfı için, kadayıfları küçük küçük bıçak yardımıyla doğrayalım.Derin bir karıştırma kabı içine erimiş tereyağı ve kadayıfları ilave edip karıştıralım.
- Başka bir kap içine peynirleri dilimleyelim veya rendeleyelim.
- Künefe kabını yağlayalım ve her tarafına eşit olarak yağladığımız kadayıftan yayalım.
- Üzerini elimizle iyice bastıralım.
- Daha sonra peynirleri tüm yüzeye yayalım.Tekrar üzerine eşit miktarda kadayıf ilave edelim ve iyiyice bastıralım.(peynirlerin görünmemesine dikkat edelim.)
- Ocağın altını kısık ateşte açalım.Bir tarafını beş dakika konturollü pişirelim. Sonra çevirelim ve kabımızı tekrar yağlayarak diğer tarafınıda pişirelim.
- Çevirme yaparken düz porselen tabak veya spatula yardımcı olacaktır.(ben pişirirken künefe tapağını pence ile tutup aygazın üzerinde çevirerek pişirdim.Arada bıcakla künefenin kızarmasını kontrol ederek ters çevirdim.)
- Künefe hala pişerken soğuk şerbeti ilave edelim.şerbet çekince ocaktan alalım.
- Üzerine antep fıstığı,kaymak veya dondurma ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
0 Yorumlar