Malzemeler,
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı ÅŸeker
  • 3 Yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı niÅŸasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı soÄŸuk su
Hazırlanışı,
  1. Derin bir tencereye süt,vanilya şeker ve yumurta sarısını ilave edip çırpalım.Daha sonra kakao,nişasta ve un ilave edelim .
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  3. Pişen supangle içine tereyağı ve bitter çikolata ilave edelim.
  4. Çikolatalar eriyinceye kadar ocaktan indirip karıştırmaya devam edelim.
  5. 10dk kadar supangle'nin soğumasını bekleyelim.(arada kaşık yardımıyla yarıştıralım.)
  6. soğuyan supangle içine soğuk su ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  7. Hazırladığımız supangleyi kuplara paylaştıralım.
  8. Oda ısısına gelen supangleleri buzdoğabında 2 saat dinlendirelim.
  9. Üzerine hindistancevizi ve fıstık tozu ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
  10. İsteğe bağlı olarak kupların içine önce kek dilimleri konulup üzerine supangle ilave edip de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.