Malzemeler,
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Tereyağı veya sıvı yağ
- Geniş bir kase içine yumurta süt,tuz,su,un ilave edip topaklanmayacak şekilde çırpma teli yardımıyla iyice çırpalım.(kek yamurundan daha akıcı kıvam elde edeceğiz.)
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağı veya sıvı yağ ilave edelim.(Tavanın için fazla sıvıyağ kalırsa bir bardağa dökelim.)
- Tavaya bir kepçe yardımıyla krep hamurundan dökelim ve yayalım.
- Her iki yönünüde orta ateşte pişirelim.
- Pişen kreplerinizin içine reçel ,nuthella veya peynirli olarak servis yapabilirsiniz.
0 Yorumlar