Malzemeler,
- 12 adet güllaç yaprağı
- 3 litre süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- Üzerini süslemek için,
- Toz Antep fıstığı
- Vişne
Hazırlanışı,
- Süt ve şekeri tencereye dökelim ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra ılıması için kenarda bekletelim.
- Güllaç yapraklarını parçalar halinde kıralım.
- Güllaç tatlısı için yapacağınız tepsi veya borcam içine kuru yaprakları serpelim.
- Hazırladığımız şekerli süt karışımından kepçe yardımıyla azar azar alıp güllaç yapraklarını ıslatalım.
- Daha sonra ceviz içi serpelim ve üzerine güllaç yaprakları ile kapatalım. Bu işlemi yapraklar bitene kadar tekrar edelim.
- Güllaç yapraklarının sütü tam çekmesi için 10 dakika buzdolabında bekleyelim.
- Dinlenen ve sütünü çeken güllaç tatlısını üzerini süsleyelim. Ben fıstık ve vişne ile süsledim siz istediğiniz mevsim meyveler ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Dilimleyip servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar