Malzemeler,
  • 12 adet güllaç yaprağı
  • 3 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi 
  • Üzerini süslemek için, 
  • Toz Antep fıstığı 
  • Vişne

Hazırlanışı,

  1. Süt ve şekeri tencereye dökelim ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra ılıması için kenarda bekletelim. 
  2. Güllaç yapraklarını parçalar halinde kıralım. 
  3. Güllaç tatlısı için yapacağınız tepsi veya borcam içine kuru yaprakları serpelim. 
  4. Hazırladığımız şekerli süt karışımından kepçe yardımıyla azar azar alıp güllaç yapraklarını ıslatalım. 
  5. Daha sonra ceviz içi serpelim ve üzerine güllaç yaprakları ile kapatalım. Bu işlemi yapraklar bitene kadar tekrar edelim. 
  6. Güllaç yapraklarının sütü tam çekmesi için 10 dakika buzdolabında bekleyelim. 
  7. Dinlenen ve sütünü çeken güllaç tatlısını üzerini süsleyelim. Ben fıstık ve vişne ile süsledim siz istediğiniz mevsim meyveler ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Dilimleyip servis yapılır. 



Afiyet olsun.