- 600 gr taze bezelye
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 200 gr dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ekmek kırıntısı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz,Karabiber, pul biber
Bütün malzemeler derin bir kap içinde yoğurup elimizle misket büyüklüğün de yuvarlak şekiller verelim.
Yemeğin Hazırlanışı,
- Soğanları kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım.
- Patateslerin kabuğunu soyup yıkayalım ve küp küp doğrayalım.
- Ayrı bir tencereye sıvıyağ ve Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavuralım.
- Üzerine salça, kırmızı toz biber ilave edelim.
- Daha sonra kabukları soyulmuş küp küp doğranmış patatesleri ilave edelim.
- 3-4 dakika kavurduktan sonra tuz ve sıcaksu ilave edelim.
- Kaynamaya başlayınca köfte ve bezelyeleri ilave edelim.
- Son olarak şeker ilave edip karıştıralım kısık ateşte pişirelim.
- Yemek piştikten sonra 20-25dakika dinlendirelim.
0 Yorumlar