Malzemeler,
  • 2 adet yumurta 
  • 1/2 su bardağı toz ÅŸeker
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz 
  • PiÅŸirmek için, 
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için,
Mevsim meyvası, bal, çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.
Hazırlanışı,
  1. Derin bir karıştırma kabına 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri ilave edip, mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Yumurta karışımın üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyaÄŸ ve 1,5 su bardağı süt ilave edip çırpalım. 
  3. 2 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya, tuz ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpalım. 
  4. Ä°lk pankek piÅŸirmeden önce tavamızı sıvıyaÄŸ ile yaÄŸlayalım. 
  5. Isınmış olan tavaya küçük kepçe yardımıyla pankek harcından alıp tavaya aktaralım. 
  6. Ocağın altı kısık olmasına dikkat edelim.
  7. Pankekin üzeri göz göze olana kadar piÅŸirelim. Spatula yardımıyla Pankekin diÄŸer tarafını çevirip piÅŸirelim. 
  8. Tavamızı az yaÄŸ ile yalayıp pankek harcı bitene kadar aynı iÅŸlemi tekrarlayalım. 
  9. PiÅŸen pankekleri servis tabağına alalım. 
  10. DilediÄŸiniz ÅŸekilde servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.