- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- Pişirmek için,
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Mevsim meyvası, bal, çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.
Hazırlanışı,
- Derin bir karıştırma kabına 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri ilave edip, mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurta karışımın üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1,5 su bardağı süt ilave edip çırpalım.
- 2 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya, tuz ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpalım.
- İlk pankek pişirmeden önce tavamızı sıvıyağ ile yağlayalım.
- Isınmış olan tavaya küçük kepçe yardımıyla pankek harcından alıp tavaya aktaralım.
- Ocağın altı kısık olmasına dikkat edelim.
- Pankekin üzeri göz göze olana kadar pişirelim. Spatula yardımıyla Pankekin diğer tarafını çevirip pişirelim.
- Tavamızı az yağ ile yalayıp pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.
- Pişen pankekleri servis tabağına alalım.
- DilediÄŸiniz ÅŸekilde servis yapabilirsiniz.
0 Yorumlar