Malzemeler,
  • 2 adet yumurta 
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz 
  • Pişirmek için, 
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Üzeri için,
Mevsim meyvası, bal, çikolata sosu ile servis yapabilirsiniz.
Hazırlanışı,
  1. Derin bir karıştırma kabına 2 yumurta ve yarım su bardağı şekeri ilave edip, mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Yumurta karışımın üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve 1,5 su bardağı süt ilave edip çırpalım. 
  3. 2 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya, tuz ilave edip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpalım. 
  4. İlk pankek pişirmeden önce tavamızı sıvıyağ ile yağlayalım. 
  5. Isınmış olan tavaya küçük kepçe yardımıyla pankek harcından alıp tavaya aktaralım. 
  6. Ocağın altı kısık olmasına dikkat edelim.
  7. Pankekin üzeri göz göze olana kadar pişirelim. Spatula yardımıyla Pankekin diğer tarafını çevirip pişirelim. 
  8. Tavamızı az yağ ile yalayıp pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. 
  9. Pişen pankekleri servis tabağına alalım. 
  10. Dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.