Malzemeler,
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
İç harcı için,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 2 adet kuru soğan 
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 250 gr Kıyma
Kızartma için,
  • Sıvıyağ 
Hazırlanışı,
  1. Geniş bir tavaya sıvıyağ ve ince doğranmış soğanları ilave edip kavuralım. 
  2. Soğanlar pembeleşinceye kıymayı ilave edip 5 dakika kavuralım. 
  3. Kavrulan kıymanın içine baharat, tuz, salça ilave edelim. 2-3 dakika daha kavuralım. 
  4. Son olarak ceviz içi, ince kıyılmış maydanoz ilave ederek karıştıralım. 
  5. Ocaktan alalım, soğumaya bırakın. 
Köfteleri dışı için,
  1. Derin bir kap içine köftelik bulgur ve irmiği dökelim. Üzerine sıcak su ilave edip streçli film ile kapatalım. 20 dakika bulguru şişmesi için bekletelim. 
  2. Daha sonra un, yumurta, baharatlar, tuz, salça ilave edip yoğuralım. 
  3. Yoğurma işlemi yaparken elimizi ıslatalım. Böylelikle daha rahat yoğurabilirsiniz. 
  4. Bulgur harçtan mandalina büyüklüğünde kopartalım ve baş parmağımız ile içini oyalım. Elimizi ara ara ıslatalım. 
  5. İncecik oyduktan sonra iç harcını dolduralım, elimizle kenarlarını toplayarak şekil verelim. 
  6. Bütün köfteler hazır olunca bol kızgın yağda çevirerek kızartalım.
Afiyet olsun.