- 3 adet orta boy patates
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- 3 yemek kaşığı mısır unu veya galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tereyağı
- Kaşar rendesi
- Dil peyniri
- Derin bir kap içine patetes ve soğanları soyup rendeleyelim.
- Derin kap içine;yumurta,kabartma tozu,un,tuz,karabiber,pul biber ilave edip kaşık yardımıyla karıştıralım.
- Tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
- Tavamızın içine patates harcınn yarısını döküp kaşık yardımıyla tavaya yayalım.
- Patateslerin üzerine kaşar rendesi ve dil peyniri yayalım.
- Üzerine kalan patates harcını ekleyip kaşık yardımıyla yayalım.
- Tavamızın kapağını kapatalım ve ocağın en kısık bölümünde pişirelim.
- Patateslerin altının kızardığını kontrol etmek için spatula yardımıyla bakalım.
- Eğer patetesler kızarmış ise düz bir tabak veya kapak yardımıyla ters çevirelim.
- Tabakta patates beklerken tavaya terayağı ilave edip eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra tavaya patatesin pişmemiş tarafı alta gelecek şekilde alalım.
- Her iki yönü pişirdikten sonra 5 dakika dinlendirip servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar