Malzemeler,
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartmatozu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu veya galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Tereyağı
İç Harcı için,
  • Kaşar rendesi 
  • Dil peyniri
Hazırlanışı,
  1. Derin bir kap içine patetes ve soğanları soyup rendeleyelim.
  2. Derin kap içine;yumurta,kabartma tozu,un,tuz,karabiber,pul biber ilave edip kaşık yardımıyla karıştıralım.
  3. Tavamıza 1 yemek kaşığı tereyağını eritelim.
  4. Tavamızın içine patates harcınn yarısını döküp kaşık yardımıyla tavaya yayalım.
  5. Patateslerin üzerine kaşar rendesi ve dil peyniri yayalım.
  6. Üzerine kalan patates harcını ekleyip kaşık yardımıyla yayalım.
  7. Tavamızın kapağını kapatalım ve ocağın en kısık bölümünde  pişirelim.
  8. Patateslerin altının kızardığını kontrol etmek için spatula yardımıyla bakalım.
  9. Eğer patetesler kızarmış ise düz bir tabak veya kapak yardımıyla ters çevirelim.
  10. Tabakta patates beklerken tavaya terayağı ilave edip eritelim.
  11. Tereyağı eridikten sonra tavaya patatesin pişmemiş tarafı alta gelecek şekilde alalım.
  12. Her iki yönü pişirdikten sonra 5 dakika dinlendirip servis yapabiliriz.


Afiyet olsun.