- 1 büyük su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 büyük su bardağı su
- Pilavlık tenceremize tereyağı ve sıvıyağ ilave edelim.Tereyağı eriyince erişteleri ilave edip orta ateşte kavuralım.
- İstediğimiz renge ulaşınca üzerine tuz ve su ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirelim.
- Suyu çekince kaşık yardımıyla bir tur karıştırıp demlenmeye bırakalım.
- Demlendikten sonra karıştıralım ve servis yapalım.
Üzerine isteğe bağlı olarak cevizkırıntısı veya lor peynir de ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar