Malzemeler,
  • 1 büyük su bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 büyük su bardağı su
Hazırlanışı,
  1. Pilavlık tenceremize tereyağı ve sıvıyağ ilave edelim.Tereyağı eriyince erişteleri ilave edip orta ateşte kavuralım.
  2. İstediğimiz renge ulaşınca üzerine tuz ve su ilave edelim.
  3. Tencerenin kapağını kapatıp suyu çekene kadar pişirelim.
  4. Suyu çekince kaşık yardımıyla bir tur karıştırıp demlenmeye bırakalım.
  5. Demlendikten sonra karıştıralım ve servis yapalım.

Üzerine isteğe bağlı olarak cevizkırıntısı veya lor peynir de ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.