Deniz Börülcesi
Malzemeler,
- 1 demet börülce
- 3-4 diş sarımsak
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı bul biber
- 2 lt su
Hazırlanışı,
- Sarımsakları soyalım.börülcelerin uzun köklerini temizleyip yıkayalım.
- Tencereye su ilave edip kaynatalım.
- Kaynamış olan su içinde börülce ve sarımsakları ilave edip 7-8 dakika haşlayalım.
- Haşlanmış olan börülceleri soğuması için bir süzgece alalım.
- Soğuyan börülcelerin saplarından tutup odunsu kısınlarından elimizle çekerek ayırıp derin kase içine alalım.
- Sosu için başka bir kapta zeytinyağı, üzüm sirkesi, nar ekşisi, pul biberi karıştıralım.
- Börülcelerin üzerine sos karışımı ilave edip karıştıralım.
- Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar