Malzemeler,
  • 1 demet börülce
  • 3-4 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı bul biber
  • 2 lt su
Hazırlanışı,
  1. Sarımsakları soyalım.börülcelerin uzun köklerini temizleyip yıkayalım.
  2. Tencereye su ilave edip kaynatalım.
  3. Kaynamış olan su içinde börülce ve sarımsakları ilave edip 7-8 dakika haşlayalım.
  4. Haşlanmış olan börülceleri soğuması için bir süzgece alalım.
  5. Soğuyan börülcelerin saplarından tutup odunsu kısınlarından elimizle çekerek ayırıp derin kase içine alalım.
  6. Sosu için başka bir kapta zeytinyağı, üzüm sirkesi, nar ekşisi, pul biberi karıştıralım.
  7. Börülcelerin üzerine sos karışımı ilave edip karıştıralım.
  8. Soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.