Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için,
  • 4 adet haşlanmış orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Sos için,
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
Üzeri için,
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Üzeri için mavi haşhaş veya çörek otu

Hazırlanışı

  1. Önce sosumuzu hazırlayalım.Derin bir kase içine süt,yumurta,tuz,sıvıyağ ilave edip karıştıralım.
  2. Başka bir kap içinde iç harcını hazırlayalım.Patatesleri haşlayalım ve rendeleyelim.Maydanozları yıkayıp ince olarak doğrayıp patates harcına ilave edelim.Tuz karabiber ilave edip hepsini karıştıralım.
  3. Yufkayı açalım ve üzerine sos sürelim.daha sonra D şeklinde katlıyalım ve ortadan ikiye keselim.
  4. Böylelikle iki parça elde edeceğiz.bu parçalarda sos sürelim.
  5. Geniş kısmına yatay olarak patatesli harçdan ilave edip sigara böreği gibi rulo olarak saralım.
  6. Elde ettiğimiz uzun parçayı içe doğru saralım ve gül şeklini verelim.
  7. Tüm yufkaları aynı işlemi tekrarlayalım.
  8. Yumurta sarısını içine ay sıvı yağ ilave edip fırça yardımıyla yufkaların üzerine sürelim .
  9. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.