Erikli Tart
Malzemeler,
- Yarım kilo erik
- Serpmek için 1 yemek kaşığı şeker
- 250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
- yarım su bardağı yoğurt
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kağığı kabartma tozu
- 4+1 yemek kaşığı su bardağı un.(azar azar ilave edelim.)
Hazırlanışı
- Erikleri yıkayıp çekirdekleriden ayıralım ve 4 eşit parçaya dilimleyelim.
- 28 cm lik yuvarlak kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serelim ve kenar duvarlarını fırça ile yağlayalım ve buzdolabında bekletelim.
- Derin bir kase içerisine margarin ,şeker,kabartma tozu,vanilya ,fındık,yumurta,yoğurt ilave edip karıştıralım.
- Dikkatli olarak 4 su bardağı +tepeleme1 yemek kaşığı un ilave edip yoğuralım.
- 28 cm lik kalıbın içine 4/3 ilave edip elimiz ile yayalım.
- Üzerine eriklerimizi dizelim ve 1 yemek kaşığı şeker serpelim.
- Ayırdığımız un içine 2 yemek kaşığı un ilave edip elimizle kırıntı haline getirelim.
- Son olarak eriklerin üzerine kırıntı hamurunu yayalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 55 dakikada pişirelim.
- ilk sıcağı sıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edelim.
Afiyet Olsun.
0 Yorumlar