Malzemeler,
  • Yarım kilo erik
  • Serpmek için 1 yemek kaşığı şeker
  • 250 gr yumuşak margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kağığı kabartma tozu
  • 4+1 yemek kaşığı su bardağı un.(azar azar ilave edelim.)

Hazırlanışı 

  1. Erikleri yıkayıp çekirdekleriden ayıralım ve 4 eşit parçaya dilimleyelim.
  2. 28 cm lik yuvarlak kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serelim ve kenar duvarlarını fırça ile yağlayalım ve buzdolabında bekletelim.
  3. Derin bir kase içerisine margarin ,şeker,kabartma tozu,vanilya ,fındık,yumurta,yoğurt ilave edip karıştıralım.
  4. Dikkatli olarak 4 su bardağı +tepeleme1 yemek kaşığı un ilave edip yoğuralım.
  5. 28 cm lik kalıbın içine 4/3 ilave edip elimiz ile yayalım.
  6. Üzerine eriklerimizi dizelim ve 1 yemek kaşığı şeker serpelim.
  7. Ayırdığımız un içine 2 yemek kaşığı un ilave edip elimizle kırıntı haline getirelim.
  8. Son olarak eriklerin üzerine kırıntı hamurunu yayalım.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derecede 55 dakikada pişirelim.
  10. ilk sıcağı sıktıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edelim.
Afiyet Olsun.