Malzemeler

  • 6 adet milföy 
  • 3 adet ortaboy elma
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • istediğiniz miktarda dövülmüş ceviz
  • üzeri için pudra şekeri

Hazırlanışı,


Elmalı Harcı için,

  1. Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım ve iri tarafı ile rendeleyelim.
  2. Yanmaz bir tava içerisine rendelenmiş elmaları ,şekerli ve tarçını ilave edelim.
  3. Kısık ateşte elmaların suyu çekene kadar pişirelim.
  4. Daha sonra ocağın altını kapatıp ceviz ilave edip karıştıralım.
  5. Elma harcını soğumaya bırakalım.
  6. Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölelim.
  7. Soğumuş olan elma harçlarını bir tatlı kaşığı yardımı ile milföy hamurlarının ortasına konulur.
  8. Diğer milföy hamuruna yuvarlak kapak ile şekil verip üzerine kapatalım.Kenarlarını çatal ile bastıralım.
  9. Bu işlemi diğer milföy hamurlarında da uygulayalım. 
  10. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim .Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkan milföylerin üzerine pudra şekeri serpelim.
Not:sıcak olarak yemek isterseniz vanilyalı dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.