Malzemeler
- 6 adet milföy
- 3 adet ortaboy elma
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- istediğiniz miktarda dövülmüş ceviz
- üzeri için pudra şekeri
Hazırlanışı,
Elmalı Harcı için,
- Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım ve iri tarafı ile rendeleyelim.
- Yanmaz bir tava içerisine rendelenmiş elmaları ,şekerli ve tarçını ilave edelim.
- Kısık ateşte elmaların suyu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra ocağın altını kapatıp ceviz ilave edip karıştıralım.
- Elma harcını soğumaya bırakalım.
- Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölelim.
- Soğumuş olan elma harçlarını bir tatlı kaşığı yardımı ile milföy hamurlarının ortasına konulur.
- Diğer milföy hamuruna yuvarlak kapak ile şekil verip üzerine kapatalım.Kenarlarını çatal ile bastıralım.
- Bu işlemi diğer milföy hamurlarında da uygulayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim .Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan milföylerin üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar