Malzemeler,

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı süt

Şeftali sosu için,

  • 1 Adet orta boy olgun şeftali
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı nişasta
  • 2-3 yemek kaşığı su 

Hazırlanışı,

Muhallebisi için,
  1. Sos pişirme tenceresi içerisine 4-5 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı un ilave edelim.
  2. 2,5 su bardağı süt ekleyip çırpalım.Orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştıralım.
  3. Ocaktan indirmeden önce vanilya ilave edelim.(aroma için isteğe bağlı olarak limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi de ilave edebilirsiniz.)
  4. Pişen muhallebileri kaselere eşit olarak dökelim. 
Şeftali sosu için,
  1. 1 adet büyük boy olgun şeftaliyi yıkayalım kabuklarını soyup robotta püre haline getirelim.
  2. Sos tenceresinin içine şeftali püresini,toz şeker,nişasta, su ilave edip çırpalım.
  3. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
  4. Daha sonra muhallebinin üzerine şeftali sosunu pay edelim.Buz dolabında soğumaya bırakalım.
  5. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.