Şeftalili Muhallebi Tatlısı
Malzemeler,
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı süt
Şeftali sosu için,
- 1 Adet orta boy olgun şeftali
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı nişasta
- 2-3 yemek kaşığı su
Hazırlanışı,
Muhallebisi için,
- Sos pişirme tenceresi içerisine 4-5 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı un ilave edelim.
- 2,5 su bardağı süt ekleyip çırpalım.Orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar karıştıralım.
- Ocaktan indirmeden önce vanilya ilave edelim.(aroma için isteğe bağlı olarak limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi de ilave edebilirsiniz.)
- Pişen muhallebileri kaselere eşit olarak dökelim.
Şeftali sosu için,
- 1 adet büyük boy olgun şeftaliyi yıkayalım kabuklarını soyup robotta püre haline getirelim.
- Sos tenceresinin içine şeftali püresini,toz şeker,nişasta, su ilave edip çırpalım.
- Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim.
- Daha sonra muhallebinin üzerine şeftali sosunu pay edelim.Buz dolabında soğumaya bırakalım.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar