Malzemeler,
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağıılık süt
- 3 su bardağı un
- 50 gr tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
Kreması için,
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1/2 su bardağı su
Üzeri için,
- Derin bir kap içerisine maya,süt,şeker ilave edip karıştıralım.Daha sonra su ,tereyağı,mahlep ,tuz,tozşeker ve yumurta ilave edip kaşırtıralım.
- Azar azar un ilave edelim.
- Ele yapışan bir hamur kıvamında olacaktır,üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra portakal büyüklüğünda parçalar kopartıp elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt tepsisine dizelim.Yuvarlak hamurun kenarlarını parmağımızla bastıralım.
- Hamurların üzerini örtelim ve yarım saat tepside mayalanması için bekletelim.
- 170 derecede 20 dakika pişirelim.
Kreması için,
- Sos tenceresi içerisine süt,yumurta sarısı,toz şeker,nişasta ilave edip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan indirmeden önce vanilya ilave edelim.
- Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Porsiyonluk Pasta Aşaması,
- Krema soğuduktan sonra kremşanti ,su ilave edip mikser yardımı ile çırpalım.
- Pişmiş olan Alman pastalarını bıçak yardımı ile ikiye bölelim ve içerisine Kremadan yaklaşık 4-5 yemek kaşığı sıkın.
- Sonra üzerini kapatalım.
- En üstüne pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar