Malzemeler
Kek için,- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- yarım su bardağı su
- 1 kutu krema
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- bir tutam tuz
- 100 gr krema
- 100 gr bitter çikolata(ben bitter kullandım ama siz sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.)
Hazırlanışı,
Oluklu tart kalıbı kullandımTart kalıbı margarin ile yağlayalım daha sonra her tarafına un serpelim.Fazla gelen unu dökelim.
Kek hamurunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
- Kek malzemelerini derin bir kapta çırpalım.Buzdolabından kalıbı çıkartıp kek hamurunu dökelim.Önceden ısıtılmış fırında 180 derece pişirelim.
- Kek piştikten sonra düz tabak üzerine kapatıp ters çevirelim.
- Karameli hazırlayalım.su ve şekeri bir tencereye alalım ve fokurtayıp karamelize olana kadar bekleyelim.
- çok fazla karıştırmayalım.karamelize olurken önce şekerlenicek katılaşıcak daha sonra eritecek akışkan bir kıvam alıcaktır.
- Akışkan olduğundan krema tereyağı ve tuz ilave edip karıştıralım.
- Daha sonra ters çevrilmiş olan kekimizin üzerine karemeli dökelim.buzdolabıda donması için bekletelim.
- Çikolata sos için ,sos tenceresine kremayı ilave edelim.Krema kaynama noktasına gelince içine çikolata parçalarıı ilave edip karıştıralım.Oda ısısına gelene kadar bekletelim.(arada karıştıralım.)
- Soğumuş olan karamelli kekin üzerine yayalım.
- 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
0 Yorumlar