Malzemeler,

  • 5 adet pırasa
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım kahve fincanı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • Yarım limon suyu
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1,5 sıcak su bardağı su
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Pırasaları yıkayıp doğrayalım.Su içerisinde bekletelim
  2. Havuçları yıkayıp halka şeklinde doğrayalım.
  3. Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayıp yağda kavuralım.
  4. Kavrulan soğanların üzerine havuç ilave edip 1-2 dakika beraber kavuralım.
  5. Daha sonra salça domates ilave edelim.Tüm malzemeleri 20-25 dakika kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak kavuralım.
  6. Pirinçleri yıkayıp süzgeçte bekletelim.
  7. Tencerenin kapağını açıp sıcak su,şeker ,tuz, pirinç ilave edelim.
  8. yarım limon sıkıp karıştıralım.
  9. Pırasalar yumuşayana kadat orta ateşte pişirelim.
  10. Soğuduktan sonra veya sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun .