Malzemeler

  • 1 paket etimek
Muhallebisi  için gerekenler,
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı pirinç unu
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için gerekenler,
  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu
Üzeri için gerekenler,
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Hindistan cevizi
Hazırlanışı
  1. Şerbeti için tencereye su ,tozşeker ilave edip kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra limon suyu iave edip 10 dakika kadar daha kaynatalım.
  3. Kare borcam içerisine etimekleri dizelim.Üzerine kepçe yardımıyla şerbet ilave edelim.
  4. Muhallebisi için tencereye süt toz şeker,pirinç unu ilave edelim.Kaynayana kadar karıştıralım.
  5. Kaynadıktan sonra vanilya ilave edelim.Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatalım.
  6. Sıcak olan muhallebiyi etimekleri üzerine dökelim.Soğuması için bekletelim.
  7. Kremşanti ve süt mikser yardımıyla çırpalım.muhallebi soğuyana kadar buz dolabında bekletelim.
  8. Muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sütelim.
  9. Son olarak hindistan cevizi serpelim.
  10. Buz dolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.