Malzemeler
Muhallebisi için gerekenler,
- 2 kahve fincanı toz şeker
- 6 yemek kaşığı pirinç unu
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Şerbeti için gerekenler,
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1-2 damla limon suyu
Üzeri için gerekenler,
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı
- Şerbeti için tencereye su ,tozşeker ilave edip kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra limon suyu iave edip 10 dakika kadar daha kaynatalım.
- Kare borcam içerisine etimekleri dizelim.Üzerine kepçe yardımıyla şerbet ilave edelim.
- Muhallebisi için tencereye süt toz şeker,pirinç unu ilave edelim.Kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra vanilya ilave edelim.Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatalım.
- Sıcak olan muhallebiyi etimekleri üzerine dökelim.Soğuması için bekletelim.
- Kremşanti ve süt mikser yardımıyla çırpalım.muhallebi soğuyana kadar buz dolabında bekletelim.
- Muhallebi soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sütelim.
- Son olarak hindistan cevizi serpelim.
- Buz dolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar