Havuç Tarator
Malzemeler
- 4 adet orta boy havuç
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1-2 diş sarımsak
- tuz
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
- Havuçları yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
- Derin bir kase içerisine havuçları rendeleyelim.
- Geniş bir tava içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve rendelenmiş havuçları ilave edelim.
- Havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
- yumuşayan havuçları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra havuçları derin bir karıştırma kabına alalım.Üzerine yoğurt,sarımsak ,mayonez,tuz,dövülmüş cevizleri ilave edip karıştıralım.
- Kaşık yardımıyla servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar