Malzemeler

  • 4 adet orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1-2 diş sarımsak
  • tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

  1. Havuçları yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
  2. Derin bir kase içerisine havuçları rendeleyelim.
  3. Geniş bir tava içine 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve rendelenmiş havuçları ilave edelim.
  4. Havuçlar yumuşayana kadar pişirelim.
  5. yumuşayan havuçları ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Daha sonra havuçları derin bir karıştırma kabına alalım.Üzerine yoğurt,sarımsak ,mayonez,tuz,dövülmüş cevizleri ilave edip karıştıralım.
  7. Kaşık yardımıyla servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.