Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı Sıvıyağ 
  • 2su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Hazırlanışı

  • Yumurta, oda ısısında olmasına dikkat edelim.
  • Havuçların suyunu mutlaka sıkalım.
  1. Havuçları yıkayıp rendeleyelim.Rendelenmiş havuçları elimizle sıkalım. 
  2. Cevizlerimiz kabuklu ise soyalım ve iri tane olacak çekilde rondo da parçalayalım.
  3. Derin bir karışma kabın içerisine yumurta ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpalım.
  4. Sıvıyağ ilave edip mikser de çırpalım.
  5. Un kabartma tozu vanilya ilave edip karıştıralım.
  6. Son olarak havuç,ceviz , tarçın ilave edelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.
  7. Kek kalıbını yağlayalım.
  8. Yağlı kalıp içine harcı ilave edelim.
  9. 175 derecede 40-45 dakika pişirelim. 
  10. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayalım.
  11. Kek piştikten sonra fırından çıkaralım.soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip çıkaralım.
Afiyet olsun.