Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı Sıvıyağ
- 2su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın
Hazırlanışı
- Yumurta, oda ısısında olmasına dikkat edelim.
- Havuçların suyunu mutlaka sıkalım.
- Havuçları yıkayıp rendeleyelim.Rendelenmiş havuçları elimizle sıkalım.
- Cevizlerimiz kabuklu ise soyalım ve iri tane olacak çekilde rondo da parçalayalım.
- Derin bir karışma kabın içerisine yumurta ve şekeri mikser yardımıyla beyazlaşana kadar çırpalım.
- Sıvıyağ ilave edip mikser de çırpalım.
- Un kabartma tozu vanilya ilave edip karıştıralım.
- Son olarak havuç,ceviz , tarçın ilave edelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.
- Kek kalıbını yağlayalım.
- Yağlı kalıp içine harcı ilave edelim.
- 175 derecede 40-45 dakika pişirelim.
- İlk 20 dakika fırının kapağını açmayalım.
- Kek piştikten sonra fırından çıkaralım.soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip çıkaralım.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar