Malzemeler

  • 1 adet ortaboy kereviz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı ceviz
  • tuz
  • yarım limon suyu

Hazırlanışı,

  1. Derin bir kap içerisine su ve biraz limon suyu sıkıkalım.
  2. Kerevizleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra limonlu suyun içine rendeleyelim.(böylelikle kararmalarını önlemiş oluruz.)
  3. Daha sonra derin bir karıştırma kabın içine yoğurt,mayonez,dövülmüş sarımsak,limon suyu,ceviz,tuz ilave edip karıştıralım.
  4. Rendelediğimiz kerevizleri avucumuzla suyunu sıkıp hazırladığımız yoğurtlu karışımın içerisine ilave edelim ve hepsini kaşık yardımı ile karıştıralım.
  5. Servis yapacağımız tabağımıza alalım.
  6. İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı ve ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.