Malzemeler
- 1 adet ortaboy kereviz
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ceviz
- tuz
- yarım limon suyu
Hazırlanışı,
- Derin bir kap içerisine su ve biraz limon suyu sıkıkalım.
- Kerevizleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra limonlu suyun içine rendeleyelim.(böylelikle kararmalarını önlemiş oluruz.)
- Daha sonra derin bir karıştırma kabın içine yoğurt,mayonez,dövülmüş sarımsak,limon suyu,ceviz,tuz ilave edip karıştıralım.
- Rendelediğimiz kerevizleri avucumuzla suyunu sıkıp hazırladığımız yoğurtlu karışımın içerisine ilave edelim ve hepsini kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Servis yapacağımız tabağımıza alalım.
- İsteğe bağlı olarak üzerine zeytinyağı ve ceviz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 Yorumlar